Murray kihagyhatja az ATP Finals-t

Andy Murray korábban azt nyilatkozta, hogy amennyiben a belgák salakon rendezik meg a Davis Kupa döntőt, úgy nem vesz részt a londoni vb-n.

Meglepetésre Belgium és Nagy-Britannia jutott be az idei Davis Kupa döntőjébe, amelyet Belgiumban rendeznek majd, így ők dönthetnek arról, hogy milyen borításon rendezzék a tornát. A napokban a belgák döntöttek: a finálé Gentben lesz, fedett salak pályán.

Mivel a salak a leggyengébb borítása, Murray úgy gondolja, hogy több időre van szüksége a felkészüléshez, mintha kemény vagy füves pályán zajlanának a mérkőzések, és ezt a VB szereplése bánhatja.

Az ATP vezetője, Chris Kermode azt nyilatkozta, hogy értesültek Murray megnyilvánulásáról, de hivatalos visszalépésről egyelőre nincs szó. Hozzátette továbbá, hogy minden kvalifikált játékosnak részt kell vennie a tornán, hacsak nem sérült.

Az ATP finals döntője november 22-én zajlik majd, a Davis Kupa döntőjének küzdelmei pedig öt napra rá, november 27.-én kezdődnek. Ez azt jelenti, hogy ha bejutna a döntőbe, Murraynek öt, top8-as játékos ellen vívott mérkőzés után mindössze öt napja lenne kipihenni magát és ráhangolódni a salakpályára.

Emlékezhetünk, hogy tavaly Roger Federer a torna döntőjétől lépett vissza, miután az elődöntőben összeszedett egy kisebb sérülést, és nem akarta kockáztatni a Davis Kupa szereplését.

Ti mit gondoltok Murray esetleges visszalépéséről?

A kiemelt kép forrása: ibtimes.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.