IPTL 2015: Toppon az címvédő, lassan sayonarat mondhat a trófeától újonc

Elbúcsúzunk a japán három napos körtúránktól az IPTL versenysorozaton. Lássuk az utolsó nap történéseit.           

Singapore Slammers-Micromax Indian Aces 22-27

Így örült győzelmének a Micromax Indian Aces Kép forrása: iptlworld.com

Így örült győzelmének a Micromax Indian Aces
Kép forrása: iptlworld.com

Kecsegtető kezdés, mégis vereség lett a vége. A Singapore Slammers csapatából Carlos Moya nyitott szétlövéses győzelemmel, a „varázsló” Fabrice Santoro ellen, majd Karolina Pliskova 6/4-es Samantha Stosur felett aratott diadalával már 3 pontosra nőtt a Slammers előnye. De hát, valakire nem véletlenül ragadt a tavalyi végső siker után a címvédő kifejezés. Dodig és Bopanna 6/4 arányban szépített a Melo/Brown duóval szemben, ráadásul Dodig és Mirza legyőzte 6/3-ra Kyrgiost és Bencicet, így a férfi egyénire maradt a döntés. A horvát játékos igen sikeres napot tudhatott maga mögött, legyőzte Kyrgiost, megszerezve ezzel csapatának második győzelmét is.

Legendari Japan Warriors-Philippine Mavericks 24-28

A labda nyomában... Kép forrása: iptlworld.com

A labda nyomában…
Kép forrása: iptlworld.com

A második mérkőzés után a „hazai” csapatnak szorítók szomorúak lehettek. Minden Paes és Lucic-Baroni 6/3-as vereségével kezdődött Huey és Serena ellen, majd a férfi páros izgalmaiból sem jött ki jól a Warriors. A Gasquet/Roger Vasselin kettős szétlövést követően verte Paest, valamint Herbertet. A férfi egyéni igazi csúcsrangadója ismét szétlövést hozott, amit Raonic tudott megnyerni Nishikorival szemben. A párharcot ezúttal mark Philippousis döntötte el, aki egy újabb szétlövés után Marat Safint győzte le. Az utolsó meccsen egy hazai játékos okozott örömet a szurkolóknak. Kurumi Nara ugyanis 6/4-re megverte Serenát, így kialakult a 4 pontos Mavericks győzelem.

A jelenlegi állásról…

Egyelőre a két legerősebb csapatnak tartott UAE Royals és Micromax Indian Aces nem okoz csalódást. AZ UAE Royals jobb gamearányának köszönhetően vezeti a táblázatot. A dobogó legalsó fokán három játéknap után a Philippine Mavericks tartózkodik, akiket az egy győzelemmel álló Singapore Slammers, valamint az eddig nyeretlen Legendari Japan Warriors követ.

A hozzászólások le vannak zárva.