IPTL 2015: Véget ért az alapszakasz, Slammers – Aces döntő lesz

2015. december 19.
by DGM96

Sok kérdés ugyan nem maradt az utolsó előtti napon, de így is le kellett bonyolítani az utolsó fordulót.

Philippine Mavericks – UAE Royals 24:23

forrás: iptlworld.com

forrás: iptlworld.com

Tét híján is szórakozhatott a közönség. A nap első meccsén kiváltképp. Az első két szett után meggyőző előnybe került a Mavericks (James Blake Ivanisevicet, Jarmila Gajdosova Kristina Mladenovicot győzte le). Majd ez az előny oda is lett a vegyes páros után, mert Nestor és Mladenovic 6/1-re ütötte ki a Gajdosova – Devvarman duót. Az őrület csak ezután érkezett. A férfi páros után (Huey/Roger-Vasselein vs. Cilic/Nestor) két game-nyi különbség volt a csapatok között, a Mavericks javára. Marin Cilic pedig a férfi egyest ugyan ilyen különbséggel nyerte meg Roger-Vasseleinnel szemben, így a szezon során először döntött egy meccsről “szuper-szétlövés”. Ez annyit jelent, hogy egy férfi egyes “champions-tie-break”-et játszanak. Cilic maradt a pályán, s játszhatott honfitársával, Ivo Karloviccal. Az összecsapás a lehető legszorosabbra sikerült, Karlovic 10-9-re nyert, s így a csapata is. Az alapszakaszt ezzel a Mavericks a 4., a Royals a 3. helyen zárta.

Singapore Slammers – Indian Aces 27:21

Matematikailag is eldőlt az első meccs után, hogy megvan az első két helyezett. Ennél fogva itt sem volt igazi tét a közönség szórakoztatásán és az ellenfél tesztelésén kívül. A szenior és a női egyes volt a döntő része a párharcnak, hiszen ezeket a Slammers magabiztosan nyerte. Vasárnap azonban már mindkét fél teljes erőbedobással fog nekimenni a mérkőzésnek.

A 2015-ös International Premier Tennis League “nagydöntője” magyar idő szerint 9 órától lesz, amit a Digi Sport 2 csatorna élőben fog közvetíteni.

A kiemelt kép forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.