ATP, Indian Wells: Kialakult a csúcs-elődöntő

Djokovic és Nadal 48. (!) alkalommal fog egymás ellen játszani. A másik ágon Raonic – Goffin meccset rendeznek.

Goffin rászolgált az elődöntőre, két GS-győztest is legyőzött. forrás: www.oasport.it

Goffin rászolgált az elődöntőre, két GS-győztest is legyőzött.
forrás: www.oasport.it

Még csütörtökön került sor az alsó ági negyeddöntőkre. Először Marin Cilic (10.) és David Goffin (15.) küzdött meg a 4 közé jutásért. A belga újra borította a papírformát. Wawrinka után a horvát skalpját is begyűjtötte. Egy-egy játékot leszámítva magabiztosak voltak az adogatók az első szett hajrájáig, ahol azonban egy break-váltás történt. Végül rövidítés döntött. Annak ellenére nyerte meg a 13. játékot Goffin, hogy Cilic 3-1-re is vezetett az elején. A második játszmában aztán nem volt ekkora küzdelem, szépen, lassan felőrölte a hórihorgas horvátot. A liégei teniszező első Masters-elődöntőjét Milos Raonic (12.) ellen fogja játszani. A montenegrói származású kanadai kezdi visszanyerni 2014-es formáját. Mint az Australian Openen, most is Gael Monfils (13.) volt az ellenfele a 8 között. Korán kiharcolt előnyét nem tudta megtartani elsőre, annak ellenére sem, hogy 4/1-re is vezetett. A francia showman azonban sokat nem ért el végül feltámadásával. Elveszítette az első szettet, majd a másodikban teljesen alárendelt szerepbe került. Érdekesség, hogy Goffin és Raonic mindössze másodjára fog összecsapni. Egyetlen meccsüket 2014-ben, Bázelben játszották, ahol a belga nyert. Raonicnak most az kedvezhet, hogy nagyon stabilan szervál a héten (ezen a héten is), mindössze kétszer tudták lebreakelni őt. A belga viszont az idáig vezető út során sokat küzdött, emiatt mentálisan erős lehet. Ők játszanak majd először, nem kizárt, hogy jó kis “elő-koncertet”tartanak a várva várt meccs előtt.

Na, de nézzük, hogyan is jutott el “egymáshoz” Djokovic (1.) és Nadal (4.). Előbb a mallorcai játszott, mégpedig Kei Nishikori (5.) ellen. Legutóbbi találkozójuk és Nadal előző meccsei alapján lehetett látni esélyt egy japán sikerre, de a korábbi háromszoros bajnok páratlan küzdőszelleméről tett újra tanúbizonyságot. Jobban kezdett Nishikori, 3/1-re állt, de a Salakkirály visszaküzdötte magát, sőt, a szettet is megnyerte. A folytatásban aztán egy másik arcát mutatta. A második játszma elején az ő kezébe került a gyeplő. Az első 5 játékból csak egyet veszített el, előnyét viszont később majdnem elpazarolta. A szetten belül egyenlítéshez végül már nem engedte Nishikorit. Bő 90 perc alatt letudta a meccset, ezzel a Masters-elődöntővel pedig rendesen kompenzált eddigi 2016-os eredményein. Örök riválisa, a világelső, Tsongát (7.) győzte le, de neki még nehezebb dolga volt. Kétszettes győzelmet aratott ő is, de mind a kettőt rövidítésben nyerte meg. Ez is egy olyan meccs volt, ahol a “Djokovic-faktor” döntött. 6/6-ig nagy küzdelem volt. Tsonga rendesen megdolgoztatta a kétszeres címvédőt, de a legfontosabb pillanatban Novak felül tudott kerekedni rajta.

E két teniszező-galaxis annyiszor vívott nagy csatát egymás ellen, hogy nem is érdemes párharcukat részletezni. Az, hogy 48-adjára néznek majd egymással farkasszemet, szinte mindent elmond, arról nem is beszélve, hogy 24-23 az állás (Novak javára). DE! Hozzá kell tenni, hogy a legutóbbi 5 “Djoko vs Nadal”-ból 5-öt a világelső nyert, mindegyiket szettveszteség nélkül. Idei eddigi egyetlen meccsük, a dohai döntő pedig talán a valaha volt legegyoldalúbb meccsük volt. Nehéz megjósolni, melyikőjük éppen melyik arcát fogja mutatni.

A program tehát Raonicékkal kezdődik, magyar idő szerint 19 órától.

A kiemelt kép forrása: www.foxsports.com

A hozzászólások le vannak zárva.