A reváns Stuttgartban érkezett el

Dominic Thiem és Philipp Kohlschreiber párharca, ami egy újabb német helyszínen döntőt eredményezett. A hétfőre torkolló finálé után az osztrák ünnepelhetett.

Stuttgartot egy héten keresztül gyakran áztatta az eső, a torna szerevezőinek igen megnehezítve a dolgát, de végül tegnap a torna végéhez értünk.

Ezúttal Thiem lehetett boldog a döntő után Kép forrása: livetennis.com

Ezúttal Thiem lehetett boldog a döntő után
Kép forrása: livetennis.com

Az első napon az eső nem sok játékot engedélyezett a finálé két résztvevője számára. Az egész napos rossz idő mindösszesen az első szett rövidítéséig juttatta el a két játékost, majd a sötétedés hétfőre lökte át a Thiem-Kohlschreiber döntőt. Újra kezdeni sose könnyű, főleg nem egyből egy rövidítéssel, a német tudott jobban felpörögni, 7-2-re nyerte a Tiebreakot. Egy hosszú küzdelmes szett egy átlagos mérkőzésen lélektanilag sokat jelenthet mind a két oldalon, itt azonban csupán pár pontot veszített el Thiem, majd a következő két szettben a német közönség legnagyobb bánatára megfosztotta ellenfelét egy újabb hazai tornagyőzelemtől. Az osztrák azonban tett a folytatásban azért, hogy ez egy megérdemelt tornagyőzelem legyen, hiszen a breakeket követően végig tartotta az adogatását nem kevés break labdát hárítva. Thiem ezzel visszavágott Kohlschreibernek a Münchenben döntőben elszenvedett vereségért.

Dominic Thiem bár a Roland Garroson még nem tudta felvenni a versenyt Novak Djokoviccal, veszélyességét a legjobb játékosokra újabb tornagyőzelme jelzi. Az osztráknak valószínűleg még kell némi idő, de tenisze nagyobb eredményeket  hozhat a későbbiekben egy kisebb ATP tornagyőzelemnél.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.