Nicolas Mahut: Egyéni tornagyőzelemmel ünnepelni a páros világelsőséget

Aki a páros világranglistát vezeti, az rosszul nem röptézhet, s aki nem röptézik rosszul, az füvön sem gyenge – Nicolas Mahut s’-Hertogenboschban érvényességeit.

A francia világelső megvédte címét a hollandiai 250-es tornán és háromszoros bajnok lett (immáron 18-2 (!) a mérlege itt). Mahut (8.) rendesen megküzdött a sikerért, az első fordulót és a döntőt kivéve mindegyik meccsén döntőszettet kellett játszania, ráadásul úgy, hogy az elsőt mindig ő veszítette el. Bernard Tomicot (2.) és Sam Querrey-t (5.) is kiejtette a diadalmenet során. Döntős ellenfele a második legalacsonyabban rangsorolt Gilles Müller (7.) volt. A balkezes luxemburgi hasonló játékot játszik mint Mahut, így igazi kuriózum volt a döntő (elvégre egyre kevesebb a “klasszikus füves pályás teniszező”).

Az időjárás nem volt kegyes a szervezőkkel, a meccset csak hétfőn tudták befejezni, de ez mit sem zavarta a franciát. Pedig nem kezdődött jól számára. Az első szettet 1/3-ról kellett megfordítania, de csak akkor veszítette el az adogatását, amikor ez a részeredmény alakult ki. A másodikban elég hamar “breakelte” Müllert, de előnyét megőriztem így karrierje 4. tornagyőzelme sem maradt el

Végeredmény: Nicolas Mahut (8.) – Gilles Müller (7.) 6/4 6/4

Nicolas Mahut ezzel a sikerrel €100,800-val lett gazdagabb.

A kiemelt kép forrása: www.tennis-tourtalk.com

A hozzászólások le vannak zárva.