Wimbledon 2016: Megjött az eső, Murray és Wawrinka megmenekült előle

2016. június 29.
by Airon

London időjárása a már-már megszokott kegyetlenséggel lecsapott a wimbledoni játékosokra, azért szerencsére jó néhány mérkőzést be lehetett fejezni az eső előtt.

Murray könnyedén elintézte honfitársát Kép forrása: telegraph.co.uk

Murray könnyedén elintézte honfitársát
Kép forrása: telegraph.co.uk

A hazaiak első számú trófea várományosa a második nap megkezdte szereplését. Andy Murray mérkőzésén biztos volt, hogy brit játékos fog továbbjutni, hiszen Liam Broady volt az első ellenfele a 2013-as győztesnek. Ivan Lendl tanítványa esélyeshez méltóan gond nélkül vette az első akadályt és 1 óra 45 perc játék alatt 6/2 6/3 6/4-el jutott a második fordulóba. Murray első mérkőzésén adogatásainak, illetve remek hálójátékának sokat köszönhetett, a második fordulóban a tajvani Yen-Hsun Lu sem jelenthet túlságosan nagy gondot a britnek.

Wawrinka négy szettben jutott tovább Kép forrása: telegraph.co.uk

Wawrinka négy szettben jutott tovább
Kép forrása: telegraph.co.uk

Stan Wawrinka az egyik legnagyobb amerikai tehetséggel, Taylor Harry Fritzel találkozott az első fordulóban. A második játszma után úgy tűnt hamar eldőlhet a mérkőzés, mivel a svájci az első játszmát megnyerte rövidítésben, majd a második szettben csak egy játékot engedélyezett ellenfelének. Fritz azonban nem adta fel és hősiesen küzdött a kétszeres Grand Slam bajnok ellen, Wawrinka négy játszmában jutott a következő körbe. A legjobb 64 között még nehezebb mérkőzésre készülhet, hiszen az argentin Juan Martin Del Potro vár rá.

Az első körben néhány nagyobb név pályára lépett és nem nagyon hibáztak. A franciáknak remek napjuk volt, Richard Gasquet és Jo-Wilfried Tsonga is három játszmában jutott tovább. Nick Kyrgios pedig a nap egyik legérdekesebb mérkőzését nyerte meg, miután legyőzte a cseh Radek Stepaneket.

A mai nap ismét Novak Djokovicé és Roger Federeré. A szerb a francia Adrian Mannarinoval, a svájci a már történelemkönyvbe magát beíró Marcus Willisel csap össze.

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.