Torontói szenvedés, majd Atlantában tornagyőzelem

2016. augusztus 8.
by Airon

Nick Kyrgios győzelmével zárult az atlantai ATP 250-es verseny. Az ausztrál a döntőben elbírt John Isner hatalmas adogatásaival.

Aki, nem az olimpián méretette meg magát, annak remek lehetőséget nyújtott az amerikai torna, hiszen 250 pontért folyt a versenyt. Néhány nem igazán ismert játékos meneteléséről szólt ez a verseny a legjobb 4-ig, azonban a világranglista 837. Reilly Opelka és a japán Yoshito Nishioka is az elődöntőben vereséget szenvedett a papíron esélyesebb John Isnertől, valamint Nick Kyrgiostól. Az amerikai 11., míg ellenfele pályafutása második tornagyőzelméért hajtott.

Kyrgios két rövidítésben győzte le Isnert Kép forrása: theguardian.com

Kyrgios két rövidítésben győzte le Isnert
Kép forrása: theguardian.com

A mérkőzés elején rögtön John Isnernek adódott három break lehetősége, majd a továbbiakban az ausztrál kétszer is elvehette volna az első kiemelt szerváját, de minden hiába. Az első játszmát tehát a rövidítés döntötte el, ahol kezdetben Isner könnyelmű hibái, majd Kyrgios okos megoldásai és jó adogatásai az ausztrált jutatták vezetéshez. A folytatás még inkább a magabiztos adogatójátékokról szólt, csupán egy árva break labda került be a jegyzőkönyvbe, amit Kyrgios nem tudott értékesíteni, ismét következhetett a Tiebreak. Isner 3-2-re vezetett majd, hogy legyen még egy parányi esélye 3-6-nál ásszal hárított egy mérkőzés labdát. Ez minden, amit az amerikainál pozitívumként lehet említeni ebben a rövidítésben, hiszen 3-2-től sorra halmozta a rontásokat. Két kettős hiba, két ki nem kényszerített. Isner akár ki is egyenlíthetett volna, helyette azonban Kyrgios kezébe hullott a győzelem.

Kyrgios tehát sikeresen kiheverte a torontói gyenge szereplést és tornagyőzelmet ünnepelhetett Atlantában. A 21 éves teniszező karrierje második végső győzelmét szerezte meg.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.