Hát ez is elindult…

2016. november 15.
by Airon

Két nappal ezelőtt elindult az idei év legjobb 8 játékosának világbajnoksága. A kellő ráhangolódás hiányát az idei US Open bajnoka sínylette meg.

Ivan Lendl csoport…

Az elbukott szett ellenére nem rezgett a léc Djokovicnál Kép forrása: stevegtennis.com

Az elbukott szett ellenére nem rezgett a léc Djokovicnál
Kép forrása: stevegtennis.com

A világbajnokságot egy olyan csata nyitotta ahol Dominic Thiem arra készült, hogy megannyi próbálkozás után legyőzze Novak Djokovicot. Az első játszmában az adogatások jelentették a legkisebb problémát, ugyanis a két játékos gond nélkül eljutott a rövidítésig. A Tiebreakban a szerb hősiesen küzdött, hogy ne Thiemé legyen az első szett, de hiába. Az osztrák 11-10-nél a hetedik játszmalabdáját ( miközben ő is hárított egyet ) már értékesítette. Úgy tűnik Thiem ereje erre a mérkőzésre ennyire volt kalibrálva, hiszen a következő két szettben csupán két játékot tudott nyerni a volt világelsővel szemben. Djokovic 2 óra 5 perc alatt fékezte meg Thiem rohamát és negyedszer is legyőzte riválisát.

Raonic könnyedén győzte le Monfilsot Kép forrása: tennisplanet.me

Raonic könnyedén győzte le Monfilsot
Kép forrása: tennisplanet.me

A játéknap esti mérkőzésén az ATP World Tour Finals másik újoncát köszönthettük Gael Monfils személyében, aki a kanadai Milos Raoniccal csapott össze. Raonic igencsak rátámadt egyből ellenfelére, hiszen Monifls első adogatójátékát elnyerte, majd könnyen hozta az első szettet. A franciának ezen a mérkőzésén nem igazán volt esélye szettet sem nyerni, a második szettben is folyamatosan az adogatásai megnyerésével küzdött, végül 3-3-nál break hátrányba került. Raonicnak pedig nem is kellett több ennél, két könnyed adogatójátékkal gyorsan lezárta a találkozót , még egy győzelemmel bebiztosíthatja a továbbjutását.

John Mcenroe csoport…

Nishikori nem kegyelmezett Wawrinkának Kép forrása: theguardian.com

Nishikori nem kegyelmezett Wawrinkának
Kép forrása: theguardian.com

Az első forduló egyik legjobban várt mérkőzésének igazából nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Semleges szemmel talán nagyobb mérkőzést lehetett várni Stan Wawrinka és Kei Nishikori megvívott csörtéjénél, azonban a 2016-os US Open győztese mindösszesen 5 játékot összeszedni két játszma leforgása alatt. A svájci 1 óra 9 percet töltött a pályán, ami alatt négyszer elvesztette az adogatását, így nem megy csodaszámba könnyű veresége. Wawrinkának igencsak össze kell szednie a horvát Marin Cilic ellen, vagy búcsúzik a tornától.

Murray nem adott sok esélyt Cilicnek Kép forrása: thegurdian.com

Murray nem adott sok esélyt Cilicnek
Kép forrása: thegurdian.com

Végül essen néhány szó az újdonsült világelső első csoportmérkőzéséről, aki Marin Cilicel találkozott. Andy Murray gyorsan elvette a horvát adogatását, majd a sajátját elbukta, végül újra elnyerte ellenfeléét. Így jutott el a két játékos 3-1-es Murray vezetésig, innentől pedig Cilic mindennemű próbálkozása kevésnek bizonyult, hogy visszajöjjön. A második játszmában a horvát 2-2-ig bírt lépést tartani a brittel, onnantól már nem nyert újabb játékot. Murray tehát világelsőként remekül kezdte a világbajnokságot, szerdán Kei Nishikori vár rá.

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.