Davis-kupa 2016: Két nap után előnyben a hazaiak

2016. november 26.
by cort

A mai páros mérkőzés után a hazai horvát csapat 2-1 arányban vezet a Juan Martin Del Potro vezette argentinok ellen. 

Del Potro négy szettben egyenlített

Del Potro négy szettben egyenlített

A pénteken megrendezett egyes mérkőzéseken előbb a világranglista hatod Marin Cilic a második számú argentinnal, Federico Delbonis-szal találkozott. Az összecsapás sokáig a várt forgatókönyv szerint alakult, a hórihorgas horvát 87 perc alatt két szettes előnyre tett szert. A folytatásban Cilic játéka visszaesett és a dél-amerikai alig több mint 80 perc alatt kiegyenlített, de a bravúr elmaradt. A 2014-es US Open-győztes Cilic simán, 6-2-re hozta a döntő szettet, és 1-0-ás előnyhöz juttatta a hazaiakat.

A második összecsapáson Ivo Karlovic és Juan Martin Del Potro találkozott, és Tandil tornya négy játszmában legyőzte a 35 ászt adogató horvátot. Az első nap után az állás 1-1 volt.

A szombati páros előtt mindkét kapitány cserélt, az előre nevezett játékosok helyett Cilic és Del Potro is helyet kapott Mayer illetve Dodig mellett. A két ország képviselői nem csak a pályán, de a lelátón is komoly küzdelmet folytattak. A tévé előtt ülve a néző nem tudta eldönteni, hogy labdarúgó vagy kézilabda mérkőzésen van, sokszor a székbírónak sem sikerült csendre intenie a két szurkolótábort. A pályán tartózkodó négy játékost egy percig sem zavarta a lelátón kialakult hangulat, ahol végül a horvát páros három szoros játszmában győzött, és 2-1-es előnyről várhatja a minden eldöntő harmadik napot.

Eredmények:

M. Cilic – F. Delbonis 6-3 7-5 3-6 1-6 6-2
J. Del Potro – I. Karlovic 6-4 6-7 6-3 7-5

M. Cilic/I. Dodig – J. Del Potro/L. Mayer 7-6 7-6 6-3

A hozzászólások le vannak zárva.