Davis Kupa 2017: Djokovic is játszani fog

A Világcsoportban is elkezdődnek a küzdelmek a hétvégén.

Csak Szerbia és Ausztrália nevezte keretébe legjobbját. A 2010-es győztes délszláv csapatban ezúttal ott lesz Novak Djokovic is, aki váratlan melbournei veresége után először lép majd pályára. A Nenad Zimonjic vezette keretben helyet kapott Viktor Troicki is. Szerbia Oroszországot fogadja Nisben a hétvégén. A vendégek keretében megtalálhatunk két #NextGen játékost is, Karen Khachanovot és Danil Medvedevet, de ott lesz a csapatban Andrey Kuznetsov is. Elnézve a többi ország e hétvégi névsorát, pechesek lehetnek az oroszok.

Lleyton Hewitt vezérletével az ausztrálok a Tomas Berdycht nélkülöző cseheket fogadják. “A kenguruk” legerősebb tagja Nick Kyrgios lesz, aki először fog mérkőzést játszani, azok után, hogy erkölcsiekben is vereséget szenvedett Andreas Seppitől. A cseheknél Jiri Vesely és Radek Stephanek lehetnek a “húzóemberek”. Két hasonló erősségű keret jelenlétében kiélezett párharcra van kilátás.

A címvédő Argentína Olaszországot fogadja majd Buenos Airesben, de Del Potro nélkül, míg a tavalyi döntős horvátok Cilic és Coric távollétében mérkőznek meg Eszéken Spanyolországgal. A forduló legerősebb keretével Franciaország áll ki. Gilles Simon és Richard Gasquet mellett ott lesz a világ egyik legjobb jelenlegi párosa, Pierre-Hugues Herbert és Nicolas Mahut. Yannick Noah csapata Tokióba utazik, ahol a Kei Nishikori nélkül kiálló Japánnal kell megmérkőzniük.

Kiemelendő az amerikaiak kerete is, melyet gyakorlatilag legjobb 4 teniszezőjük, Querrey, Sock, Isner és Johnson alkot. Egy ilyen csapat számára nem is a végkimenetel, hanem a konkrét végeredmény lesz a kérdés a Wawrinka- és Federer nélküli svájci válogatottal szemben.

Andy Murray távollétében sem panaszkodhatnak a britek, hiszen ott van mostani csapatukban az idén eddig relatíve remekelő Daniel Evans is, a másik “szinglis” pedig a fiatal Kyle Edmund lesz. Párosra talán még minőségibb teniszezőket küldenek Ottawába, Jamie Murray és Dominic Inglot személyében. A 2015-ös győzteseknek nem ígérkezik nehéz dolga, hiszen a kanadaiaknál nincs ott a keretben Milos Raonic.

Utolsónak essen pár szó a németekről, akik a Zverev-testvérek vezérletével Belgiumot fogadják. A két évvel ezelőtti döntősök ezen a hétvégén nélkülözik legjobbjukat, David Goffint, így a hazaiak az esélyesek ebben a párharcban.

A Világcsoport 1. fordulójának párosításai

Argentína -Olaszország

Németország – Belgium

Ausztrália – Csehország

USA – Svájc

Japán – Franciaország

Kanada – Nagy-Britannia

Szerbia – Oroszország

Horvátország – Spanyolország

A kiemelt kép forrása: www.nexorosario.com

A hozzászólások le vannak zárva.