Wimbledon 2018: Djokovic az urak első elődöntőse

A szerb négy játszmában diadalmaskodott a japán Kei Nishikori ellen.

Nagy napra ébredtek szerdán Wimbledonban, ugyanis elérkeztünk a férfi egyes negyeddöntőihez, melyeket a hagyományokhoz hűen egy és ugyanazon napon rendezik meg a Center- és az 1-es pályán. Előbbiben, “a Szentélyben” Novak Djokovic (12.), a korábbi háromszoros bajnok és az itteni legjobb eredményét most elérő Kei Nishikorval (24.) mérkőzött meg, immáron a 17. alkalommal.

Nishikori az első japán Wimbledoni negyeddöntős 1995 óta
Kép forrása: twitter.com/Wimbledon

Az egymás elleni mérleg egyértelműen Djokovicnak kedvezett. Mindössze kétszer kapott ki a japántól, ráadásul azok a vereségek is 4, illetve 7 éve estek meg. Az újabb találkozó a dominancia folytatásával kezdődött, 38 perc után már ugyanis Djokovic tartott előrébb egy játszmával, miután a másodjára kiharcolt break-előnyét már ki tudta használni. Volt egy game a mérkőzésen, ami vélhetőleg eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. Djokovic a második játszma első játékában közel volt az újabb nyertes fogadó játékhoz, de végül elveszítette a több, mint 16 pontig tartó game-t. Ez a játszma további történéseire rányomta a bélyegét: Nishikori később megcsinált egy breaket, s ez elegendőnek bizonyult a kiegyenlítéshez.

A kimaradt lehetőségek azonban csak ideiglenes reményt nyújtottak a japánnak. Djokovic a harmadik szettben 2/2-nél semmi-40-ről fordított meg egy adogató játékot, ez pedig újabb fordulatot hozott a meccsbe. A szerb az ominózus game megnyerése után behúzott még további hármat, ezzel pedig újra ő került előnybe a játszmák tekintetében. Innen pedig már végleg az ő kezébe került a gyeplő. Ugyan a negyedik szettben elején elszenvedett egy break-et, de az abból fakadó hátrányt könnyedén ledolgozta, majd előnyt kovácsolt belőle. A győzelmet 2 óra 38 percnyi tenisz után érte el.

Végeredmény: Djokovic (szerb, 12.) – Nishikori (japán, 24.) 6/3 3/6 6/2 6/2

Djokovic újfent sokkal több nyerőt ütött, mint hibát (40-21), emellett pedig az első szervájának hatékonyságát (85 százalék) lehet felhozni legnagyobb erénynek. A break-labdák kihasználásával azonban kisebb gond volt, 6-szor ugyan elvette Nishikori adogatását, de ehhez 13 fogadóelőnyt kellett kiharcolnia.

Mit sem csorbít ez viszont a tényen, hogy a 2016-os US Open elődöntője óta most jutott be először a 4 közé egy Grand Slam-tornán, összességében pedig a 32. alkalommal, amivel Jimmy Connorst megelőzve ugrott fel a második helyre az örökranglistán

Következő ellenfele a Centerpálya második mérkőzésének győztese, Rafael Nadal (2.) vagy Juan Martin Del Potro (5.) lesz

A kiemelt kép forrása: twitter.com/Wimbledon

A hozzászólások le vannak zárva.