Rossz hírek érkeztek Delpóról

2018. október 15.
by kert

Az utóbbi időben magára találó argentin játékos súlyos térdsérülést szenvedett

A világranglistán jelenleg negyedik helyen álló Juan Martin del Potro a múlt heti shanghaji Masters tornán a Borna Coric elleni mérkőzés első szettjében hatalmasat esett, megütötte a térdét. “Erős fájdalmat éreztem” – mondja. “Először azt gondoltam, semmiség, és megpróbáltam tovább játszani. De aztán olyan instabilitást és fájdalmat éreztem a térdemben, hogy a legbiztonságosabb döntés az volt, ha abbahagyom a játékot.”

Del Potro térdét orvosi ápolást követően bekötötték, de a mozgása a pályán már nem hasonlított egészséges önmagára. Néhány játékot még sérült lábbal is lejátszott, de az első szett 7-5-ös elvesztése után feladni kényszerült a mérkőzést.

Az orvosi vizsgálatok sajnos megállapították, hogy Delpo jobb térdkalácsa eltört. Az egyelőre bizonytalan, pontosan milyen fajta törést szenvedett, így a szükséges terápiát és visszatérésének lehetséges időpontját is csak további vizsgálatok után lehet meghatározni.

Legközelebb 2 hét múlva Bázelben játszana, de valószínűtlen, hogy ennyire hamar felgyógyul. Különösen szomorú, hogy a november 11-én kezdődő londoni ATP Finals tornára 2013 óta idén először kvalifikálta magát, de komoly sérülése miatt itteni szereplése is kétségessé vált.

“Rendkívül nehéz pillanat ez számomra. Nagyon szomorú vagyok. Övön aluli ütést kaptam, nem számítottam ilyesmire. Nehéz most egy újabb felépülési folyamatra gondolnom, de a következő néhány napban az orvosok megmondják majd, mire van szükségem a visszatéréshez.”

A 30 éves Del Potro négy csuklóműtétet követően újra kezdte visszanyerni régi formáját, és pályafutása egyik legsikeresebb szezonját futja: 6 döntőt játszott, köztük a US Open fináléját is, melyet elvesztett a szintén sérülésből visszatérő Novak Djokovic ellen.

A kép forrása: https://www.ubitennis.net

A hozzászólások le vannak zárva.