Hopman-kupa: Svájc az első döntős

2019. január 3.
by cort

Az amerikaiak harmadik összecsapásukat is elvesztették, Svájc veresége ellenére is döntőbe jutott a Hopman-kupán.

A nap első összecsapásán Nagy-Britannia és az Egyesült Államok találkozott. Az amerikaiaktól Serena Williams és Frances Tiafoe is hozta a szokásosat. Serena a görög Sakkari és a svájci Bencic után a brit Boultert is legyőzte, de férfi csapattársa Federer és Tsitsipas után Cameron Norrie ellen is vereséget szenvedett. A mindent eldöntő vegyes párost szettelőnyről bukták el Williams-ék, így harmadik összecsapásukon sem sikerült győzniük, és három vereséggel az utolsó helyen zárták a csoportot.

Kép forrása: twitter.com/hopmancup

Az esti Svájc – Görögország összecsapáson tehát a döntőbe jutás volt a tét. Svájcnak egyetlen győzelemre volt szüksége a csoportelsőséghez, amit Roger Federer már az első mérkőzésen behúzott a helvéteknek. Federer a fiatal Tsitsipas-szal találkozott, és egy rendkívül látványos és szoros mérkőzésen 7-6 7-6 arányban bizonyult jobbnak a fiatal görögnél. A volt világelső jobban megizzadt, mint az előző két mérkőzésen, de továbbra is valami hihetetlen lazasággal teniszezett, és valami hasonlóan szórakoztató játékot láthattunk Tsitsipas-tól is. A folytatásban a tét nélküli mérkőzéseken előbb Maria Sakkari két szettben győzött Belinda Bencic ellen, majd pedig Tsitsipas oldalán 2-1-re nyerték a vegyes páros. A két görög kellemes színfoltja volt ennek a tornának, és két nagyon szimpatikus játékost ismerhettünk meg bennük (aki esetleg még ne ismerte volna őket.)

A csoport végeredménye:

1. Svájc 2 győzelem (6-3), 2. Görögország 2 győzelem (5-4), 3. Nagy-Britannia 2 győzelem (4-5), 4. Egyesült Államok 0 győzelem (3-6)

Kép forrása: twitter.com/hopmancup

A hozzászólások le vannak zárva.