Most nem sikerült a három szettes győzelem

2019. január 4.
by cort

A spanyol Roberto Bautista Agut három játszmában, 3-6 7-6 6-4 arányban búcsúztatta a világelső Novak Djokovic-ot az 1,3 millió dollár összdíjazású katari tenisztorna elődöntőjében.

Pedig a mérkőzés úgy indult, ahogy arra számítani lehetett. Djokovic könnyed játékkal hozta az első szettet, majd pedig a másodikban is breakelőnybe került. A spanyol azonban egyből visszaszerezte az elveszített adogatójátékot, majd pedig tovább szorongatta az első helyen kiemelt szerbet. Előbb 5-4-nél egy, azt követően 6-5-nél két játszmalabdát is kiharcolt, de Djokovic rövidítésre mentette a szettet. A tie-breakben 5-5-ig fej-fej mellett haladtak a felek, utána viszont a spanyol percei következtek, és némi meglepetésre kiegyenlítette az állást.

A döntő felvonás egy gyors Bautista Agut breakkel indult, ami mint kiderült, döntőnek bizonyult. A spanyol legjobb játékát játszotta, jól adogatott, és rendesen megfuttatta a világelsőt. Djokovic az előző három fordulóval, és a páros mérkőzésekkel együtt ekkor már több mint tíz órát töltött a pályán, és bár nem játszott rosszul, nem volt meg az a plusz, amivel visszajöhetett volna a meccsbe.
Noha Djokovic legutóbbi három mérkőzésén megizzadt, kár lenne leírni a bő egy hét múlva kezdődő Australian Open előtt. A szerb játékost három nyert szettre, a melbourne-i körülmények között nem lesz egyszerű megverni.

“Ez az amit akartam. Idejönni, és annyi mérkőzést játszani, amennyit csak tudok, hogy készen álljak az Australian Openre. Elégedett vagyok, persze nem a mai vereségem miatt, de ma a jobb játékos győzött.”

Kép forrása: twitter.com/tennis

A hozzászólások le vannak zárva.