ATP Sydney: Révbe ért az ausztrálok tini-tehetsége

 Alex De Minaurnak idén már összejött a siker hazai pályán. Első tornagyőzelmét éppen szülővárosában szerezte meg.

Hazai győztest ünnepelhetnek idén a Sydney International férfi egyes tornáján. A mindössze 19 éves Alex De Minaur (5.) miután tavaly egy szoros meccsen kapott ki a döntőben Daniil Medvedevtől, de 2019-ben már nem maradt el a siker. Még 20 éves sincs, de máris megszerezte első tornagyőzelmét az ATP Touron, ráadásul abban a városban, ahol született.

A chilei és spanyol származású tehetség tavaly előrelépésen esett át, kora ellenére már 32. a világranglistán, ám lehet, hogy ez a folyamat még véget sem ért. Egy év után visszatért egyik legemlékezetesebb versenyére és megnyerte szettveszteség nélkül.

A döntőben az az Andreas Seppi (8.) várt rá, aki a legjobb 4 között az 1. kiemelt Stefanos Tsitsipast búcsúztatta. A rutinos olasz sem bírt amúgy a nála 15 évvel fiatalabb ausztrállal (7/5 7/6(5)), aki a kemény pályás 250-es torna történetének legfiatalabb bajnoka lett mentora, Lleyton Hewitt óta és az első hazai győztes Bernard Tomic (2013) óta.

Természetesen az Australian Openen is rajta lesz az ausztrál rajongók szeme, ám jó kérdés, mennyit vesz ki az erejéből ez a hét.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/SydneyTennis

A hozzászólások le vannak zárva.