Federer és Nadal sem ért egyet Kermode leváltásával

Pénteken az ATP szavazásán eldőlt, hogy nem hosszabbítják meg a szervezet elnök-vezérigazgatójának , Chris Kermode-nak az év végén lejáró szerződését.

Kermode 2014-óta tevékenykedik az ATP vezetőjeként, és számos innovatív újítás fűződik a nevéhez, mint például a NextGen Finals vagy a 2020-tól induló ATP Cup. Regnálása alatt új helyszínekkel bővült a tour, valamint a pénzdíjak is emelkedtek. Vannak azonban olyanok is, akik szerint Kermode a különböző bevételek elosztásánál a versenyszervezőknek kedvezett a játékosokkal szemben.

Ezen vélemény leghangosabb képviselője a játékosok tanácsának elnöke, Novak Djokovic. A játékosok éves találkozóján Melbourne-ben a szerb állítólag arra buzdította társait, hogy ne támogassák Kermode újbóli kinevezését. Pénteken teljesült Djokovic vágya, ugyanis az ATP szavazásán eldőlt, hogy nem hosszabbítják meg Kermode év végén lejáró szerződését.

Federer és Nadal – akik egyébként nem tagjai a játékosok tízfős tanácsának – nem ért egyet a döntéssel, és ennek mindketten hangot is adtak.

“A hosszútávú projektekben hiszek, nem szeretem a gyakori változásokat.” – mondta Nadal Indian Wells-ben. “Egy új elnöknek időre van szüksége, hogy átlássa a dolgokat, új csapatot kell építenie. Véleményem szerint ez a váltás az innovációs folyamatok kerékkötője lehet.”

Roger Federer a Tennis.com-nak nyilatkozott a kialakult helyzettel kapcsolatban: “Érdekes időket élünk. Egy konkrét terve van szükség, de nem látom tisztán, hogy mi ez a terv és ez aggodalommal tölt el. Remek játékosaink vannak, feltörekvő fiataljaink, a stadionok tele vannak, a pénzdíjak emelkednek. Minden remekül alakul, legalábbis úgy tűnik. Ki kell derítenünk, hogy mi zajlik a háttérben, szeretném tudni, hogy merre tartunk.”

Federer elmondása szerint Nadallal személyesen is találkoztak, és egy kávé mellett vitatták meg az eseményeket.

Novak Djokovic a szavazás részleteiről nem akart beszélni, annyit azonban elmondott, hogy a tanács korábban több játékos véleményét is meghallgatta az üggyel kapcsolatban, de elismerte, hogy Federerrel és Nadallal nem beszéltek személyesen. “Ez egy kétoldalú dolog.” – mondta a szerb. “Ha ki akarták fejezni a véleményüket, akkor ők is megkereshettek volna, hogy beszélgessünk. A játékosok érdekeit képviselő tanács tagjait Federer, Nadal és a többi játékos választotta meg.”

Kép forrása: leadership.ng