Miami Open: Federer, Serena Williams és Djokovic is részt vett a megnyitón

Harminc év után új helyszínre költözött a Miami Open, idén a Crandon Park helyett a Miami Dolphins amerikai futballcsapat otthonában, a Hard Rock Stadiumban rendezik a tornát.

A Hard Rock Stadium  nevű komplexumban a 14 000 néző befogadására alkalmas center pálya mellett 29 másik pályán zajlanak majd a mérkőzések. A szervezők semmit sem bíztak a véletlenre, az új helyszínre költözött torna megnyitó ünnepségén Serena Williams, Roger Federer és a világelső Novak Djokovic is részt vett.

A háromszoros bajnok Federer, aki 18. alkalommal szerepel majd a versenyen, pozitívan nyilatkozott az új helyszínről, és úgy véli, a többi játékos tetszését is elnyeri majd.

“Rengeteg szép, érdekes és ikonikus helyszínen játszottam már, a mostani egyértelműen a legkülönlegesebbek közé tartozik. Úgy gondolom, hogy a többiek is izgalmasnak fogják találni. Ezért is vagyok itt, hogy részese legyek a tenisztörténelem ezen fontos pillanatának.” – mondta a svájci.

A verseny igazgatója, a korábbi profi teniszező James Blake is lelkesen nyilatkozott az új helyszínről.

“Azt hiszem, az emberek többsége úgy gondolja, hogy felállítanak egy hálót, megrajzolnak néhány vonalat, és máris kész a teniszpálya. Nos, ebben az esetben egyáltalán nem csak ennyi történt. – mondta Blake. “Aki ismeri Stephen Ross-t (a Miami Dolphins tulajdonosa) tudhatja, hogy csakis első osztályú projektekhez adja a nevét. Kockázatos elképzelés volt, de azt hiszem, meg fogja érni a pénzét.”

“Sikerült a tornát Miamiban tartanunk. Nem voltam jelen azokon a bizonyos megbeszéléseken, de a madarak azt csiripelték, egyáltalán nem volt biztos, hogy Miamiban marad. Mint ahogyan azt sokan tudják, mindig nehézségekkel jár az első verseny lebonyolítása egy új helyszínen, de minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy várakozáson felül teljesítsünk, és Miamiban tartsuk a tornát.” – tette hozzá Blake.

Roger Federer negyedik kiemeltként az Albot – Ebden mérkőzés győztesével kezd, a világelső Djokovic ellenfele Tomic, vagy a selejtezős Monteiro lehet majd. Serena Williams idén tizedik kiemeltként száll harcba a trófeáért, első mérkőzését a Peterson – Siegmund találkozó győztesével vívja majd.

Kép forrása: express.co.uk / Reuters