Dustin Brown legyőzte Alexander Zverevet – van lejjebb Zverevnek?

Az Istomin és egy bizonyos Barrere selejtezőben történt legyőzésével főtáblára jutott Dustin Brown folytatta lendületes szereplését Stuttgartban. A Simont két szettben legyőző Felix Aliassime vár rá, ránk pedig egy érdekesnek ígérkező mérkőzés.

Brown és Zverev találkozóján a németek top teniszezője ismételten tanúbizonyságát adta annak, valami nagyon nincs rendben nála fejben. Ezen a szinten 14 kettős hiba és a számos értelmezhetetlen döntés és ütésválasztás azt jelzi, Alexander Zverev nemhogy Grand Slam torna megnyerésére, de egy szimpla kötelező gyakorlat végrehajtására is alkalmatlan jelen állás szerint.

Természetesen Brown tenisze, képességei, készségei és a füves borítás iránti mély vonzalma megköveteli minden ellenféltől a fegyelmezett, koncentrált játékot, a teljes odaadást és alázatot. A rastafari bohém külső mögül a másik oldalra küldött gátlástalan, extrém és unortodox megoldások tömkelege bizony okozott már neves teniszezők számára fejfájós meccset, esetenként megdöbbentő vereséget. A probléma Zverev esetében éppen az, hogy cseppet sem volt meglepő ez a kimenet.

A meccs statisztikájából a kettős hibák nagy számán túl kiemelendő Zverev oldalán a második adogatások mögött 28%-ban nyert pontok, és a 14 bréklabdából egyetlen egy esetben brékre váltott esély.

 

kép forrása: www.atptour.com