Montpellier a franciáké

2020. február 9.
by cort

Kevés olyan torna van az ATP naptárában, amit a hazai játékosok annyira uralnának, mint a ma befejeződött montpellier-i verseny. 2005 óta ugyanis minden egyes fináléban szerepelt francia játékos (2011-ben nem rendeztek versenyt), az utóbbi nyolc kiírásból pedig hétszer hazai teniszező nyerte a tornát.

2020-ban sem volt más a helyzet, bár a legjobb nyolc között még négy gall játékos is versenyben volt, végül csak Gael Monfils jutott a mai fináléba, ellenfele pedig meglepetésre a kanadai Vasek Pospisil volt.
Az első szettben a két játékos sokáig fej-fej mellett haladt, és minden jel arra utalt, hogy rövidítésben döntik el a játszma sorsát, de a francia megpörgette a szett végét. Előbb 5-4-nél volt szettlabdája, amit még elpuskázott, de 6-5 után már nem kegyelmezett, 7-5-tel lépéselőnybe került.

A második felvonásban inkább a kanadai szorongatott, kétszer is közel volt a breakhez, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott lehetőség megbosszulta magát, Monfils 4-3 után elvette Pospisil adogatását, majd a következő játékban kiszerválta a meccset.

Monfils ezzel harmadszor lett Montpellier bajnoka, és megerősítette helyét a top 10-ben.

Kép forrása: twitter.com