Mats Wilander titkos favoritjai a US Openre

2020. augusztus 29.
by Utah

Miközben a legnagyobb esélyesnek Novak Djokovic-ot tartja, Mats Wilander megnevezett három titkos favoritot is a hétfőn kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokságra. 

Wilander szerint sem kétséges, hogy Roger Federer és Rafael Nadal távollétében a világelső Novak Djokovic a US Open favoritja, de azért a korábbi hétszeres Grand Slam-bajnok legenda igyekezett olyan fiatalokat is feljegyezni, akik érzése szerint odaérhetnek a végső győzelemre Flushing Meadowsban.

“Kiemelt figyelmet fordítok két kanadaira, Denis Shapovalovra és Felix-Auger Aliassime-re. Számomra ők azok, akik azzal együtt is Grand Slamet nyerhetnek, hogy még nem törtek be igazán az elitbe.” – fogott bele várakozásának ecsetelésébe Wilander.

Denis Shapovalov

Shapovalov a felső ágon kezdi meg idei szereplését a US Openen! Kép forrása: Tennis World USA

“Stefanos Tsitsipason szintén rajta tartom a szememet, de az ő esete más, ő már javában készen áll egy Major megnyerésére. Megmutatta, hogy képes rá, elődöntőket is jegyezhet már, szemben az imént említettekkel, akik eddig még ugyan nem tudták kihozni magukból a legjobbjukat Grand Slameken, de én arra számítok, hogy komoly veszélyt jelentenek majd a mezőnyre.” 

Tsitsipas Aliassime

Tsitsipastól és Auger Aliassime-től is nagy tetteket vár Wilander. Kép forrása: Scroll.in

Meglátása szerint, Nadal és Federer hiányában abból is ízelítőt kaphatunk, hogy milyen lehet a következő generáció elhelyezkedése.

“Remélem, hogy újabb játékosok kerülnek majd reflektorfénybe. Olyan meccseket is láthatunk majd a későbbi fordulókban, amelyekhez eddig nem voltunk hozzászokva. Tenisz- és friss arcok szempontjából egy meglehetősen érdekes US Open elé nézünk. Ehhez Roger és Rafa távolmaradása is hozzájárul, ami már a tenisz új szakaszát is előrevetíti.”

“A verseny Grand Slam, és ötszettes mivoltából fakadóan Novak Djokovic és Dominic Thiem kiemelkedő esélyesek, ugyanakkor néhány új játékos is elérheti az áttörést a következő két hétben.”

Djokovic Us Open

Megállíthatja valaki Djokovicot? Kép forrása: Essentially Sports

“Úgy vélem hiba volna azt feltételezni, hogy Novak ugyanolyan tökéletes felkészülésen van túl, mint az összes többi Grand Slam esetében. Azt sem mondom, hogy bárki másé az volna, de Novak tudja, hogy mit is jelent ez pontosan, hiszen megannyiszor átélte már a karrierje során. A fiatalabbak azonban inkább csak felkészülnek. Soha nem vették még sikerrel egy Grand Slam végjátékát, vagyis nincs viszonyítási alapjuk ahhoz, hogy tudják mit csináltak jól, netán kevésbé jól. Összességében az erőviszonyok által egyelőre nem rajzolódott ki, hogy Novak 100%-os állapotban van-e. Személy szerint hiszem, hogy igen, de nem volna igazságos azt várni a legjobbaktól, hogy csak felkapják az ütőjüket és átgázoljanak mindenkin.”

Kiemelt kép: Pinterest

Forrás