AusOpen 2021: Thiem 0-2-ről fordítva búcsúztatta Kyrgiost

Dominic Thiem öt játszmában jutott tovább. Az osztrák teniszező 2-0-ás szetthátrányból fordított az ausztrál Nick Kyrgios ellen. 

Az esti programban Dominic Thiemre az első komolyabb erőpróba várt, hiszen a Melbourne-i közönség által maximálisan támogatott Nick Kyrgiossal mérkőzött meg. A találkozót az ausztrál rögtön egy breakkel nyitotta, aki magabiztosan megőrizte előnyét a játszma végéig, 6-4-el vezetést szerzett. A második felvonásban Thiem továbbra sem tudott hozzáférkőzni ellenfele adogatásaihoz, viszont a sajátját 4-4-nél elveszítette, Kyrgios pedig a következő játékban könnyedén kiszerválta a szettet. A harmadik játszmában az ausztrálnak lehetősége nyílt arra, hogy a két szettes vezetése mellett break előnyben is teniszezhessen, azonban ezt a gamet Kyrgios hathatós segítségének köszönhetően Thiem megnyerte. Az osztrák ezáltal vérszemet kapott, elvette ellenfele adogatását, majd nem sokkal később 6-3-mal szépített. A negyedik játszmában a tavalyi US Open bajnoka 4-4-nél került break előnybe, majd besöpörte a következő játékot is, így kiegyenlített. Az ötödik szettben 3-3-ig meggyőző adogató gamek követték egymást, majd Thiem elvette Kyrgios szerváját. Az osztrák pedig nem kegyelmezett, hozta a saját adogatásait, és 0-2-ről fordítva továbbjutott. Thiem a következő fordulóban a bolgár Grigor Dimitrovval csap össze.

Az Australian Open ötödik játéknapján egy kanadai házi rangadó is megrendezésre került, Denis Shapovalov és Felix Auger-Aliassime találkozott egymással. Auger-Aliassime az első két játszmát egyaránt break hátrányból nyerte meg, a harmadik felvonásban gyorsan ellépett 3-0-ra, majd nem sokkal később pedig három szettben lezárta a mérkőzést. A 19 éves kanadai a következő körben az orosz Aslan Karatsevvel játszik.

A harmadik forduló eredményei: 

Dominic Thiem ( 3 )-Nick Kyrgios 4/6 4/6 6/3 6/4 6/4

Felix Auger-Aliassime ( 20 )-Denis Shapovalov ( 11 ) 7/5 7/5 6/3

Kiemelt kép forrása: eurosport.com