ATP Bécs: Tiafoe-Zverev döntőt rendeznek

Francis Tiafoe és Alexander Zverev játssza a döntőt egymás ellen a bécsi ATP 500-as tornán. Az amerikai igen szorult helyzetből győzte le Jannik Sinnert, míg a német magabiztosan búcsúztatta Carlos Alcarazt. 

Alexander Zverev miután igen küzdelmes csatában nyerte meg a negyeddöntőjét Felix-Auger Aliassime-mal szemben, a fináléba kerülésért a spanyol Carlos Alcarazzal mérkőzött meg. A találkozó első hat játékát egyaránt az adogató zsebelte be, majd a német tudott egy fokozattal feljebb kapcsolni, aki ennek eredményeképpen 6-3-mal vezetést szerzett. Zverev a folytatásban sem engedett a szorításból, 3-2-nél elvette ellenfele szerváját, így egyre közelebb került a győzelemhez. Alcaraz ugyan próbálta visszaküzdeni magát a mérkőzésbe, 5-3-as hátrányánál fogadóelőnyig el is jutott, ennek ellenére Zverev végül két szettben lezárta az összecsapást. A torna második kiemeltje idei 5. tornagyőzelméért szállhat harcba vasárnap.

Zverev meggyőző játékkal győzte le Alcarazt
Kép forrása: eurosport.com

A bécsi torna második elődöntőjében Francis Tiafoe próbált karrierje első ATP 500-as verseny döntőjébe bejutni, amiben a friss Antwerpen-i tornagyőztes Jannik Sinner szerette volna megakadályozni. Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy az olasz véget vet az amerikai káprázatos menetelésének, hiszen megnyerte az első szettet, majd a második felvonásban 5-2-re is vezetett már. Tiafoe az igen jelentős hátrány tudatában azonban hirtelen összeszedte magát, és nem sokkal később arra lehettünk figyelmesek, hogy kezdetét veszi a döntő szett. A harmadik etapra az amerikai óriási lélektani fölénnyel vághatott neki, amit ki is használt, és egy 6-2-re megnyert játszmával kiharcolta a döntőbe jutást 2 óra 19 perc játékot követően.

Tiafoe reménytelen helyzetből fordította meg az elődöntőt Sinner ellen
Kép forrása: theguardian.com

A bécsi tornának vasárnap egészen biztosan új bajnoka lesz. Alexander Zverev megszerzi idei ötödik tornagyőzelmét, avagy Francis Tiafoe begyűjti karrierje első ATP 500-as trófeáját. Minden kérdésre választ kapunk holnap délután 2 órától.

Az elődöntők eredményei: 

Francis Tiafoe-Jannik Sinner ( 7 ) 3/6 7/5 6/2

Alexander Zverev ( 2 )-Carlos Alcaraz 6/3 6/3