Továbbjutott a címvédő, kiesett Babos Kuala Lumpurban

Ezen a héten egy újabb torna vette kezdetét, még pedig a malajziai Kuala Lumpurban, ahol a kiemeltek már meg is kezdték szereplésüket.

Mielőtt azonban a kiemeltekkel foglalkoznánk, ejtsünk néhány szót Babos Tímea mérkőzéséről. A soproni lány az első fordulóból a címvédő Karolina Pliskova ikertestvére, Katryna Pliskova ellen szerette volna kiharcolni a továbbjutást. A magyar játékos eddig sajnos nem szerepelt idén túlságosan jól, mindösszesen egy mérkőzést tudott megnyerni idén. Reméltük most sikerül némileg javítani a statisztikáján. Ez most sajnos azonban nem jött neki össze, mivel döntő játszmában vereséget szenvedett cseh ellenfelével szemben, így búcsúzni kényszerült a malajziai fővárosban. Babos Timi számára viszont még nem ért véget a torna, párosban még javíthat a thaiföldi Ching-Hao Chang oldalán.

zhang

Shuai Zhang döntő játszmában jutott a második fordulóba
Kép forrása: spox.com

A malajziai közönség egy kínai párharcot is láthatott az első fordulóban. A mérkőzés a második kiemelt Shauai Zhang és honfitársa Sasai Zheng között zajlott. Bár a két játékost majdnem 100 hely választja el egymástól a világranglistán, mégis izgalmas csata alakult ki kettejük között. Miután megosztoztak 1-1 játszmán, végül győzött a rutin és Zhang habár kissé nehézkesen, de bejutott a második fordulóba. A 25 éves kínai a második körben majd a hongkongi Ling Zhang ellen folytathatja a versenyt.

Kuala Lumpurban tegnap a címvédő, Karolina Pliskova is megkezdte a tornát, akinek a szerb Aleksandra Krunic ellen kellett pályára lépnie. A cseh játékos tavalyi parádés győzelme után idén is hasonló bravúrra készül, amiben a szerb játékos nem igazán tudta megfékezni. Pliskovának nem volt szüksége egy óra játéknyira se, hogy 6/2 6/2-re nyerjen és bejusson a második fordulóba. A következő körben a 22 éves játékos a kínai Ying-Ying Duan ellen játszik majd.

A holnapi napon még bemutatkozik az első fordulóban a szlovák Dominka Cibulkova is, valamint elkezdődik az egyéni verseny második fordulója is. Párosban nekünk is lesz kinek szurkolni, mivel Babos Timiék is megkezdik a versenyt.

Az első forduló eredményei:

Su-Wei Hsieh-Jamila Gajdasova 2/6 6/4 6/3

Giulia Gatto- Monticone-Jabeour Ons 3/6 6/4 6/2

Zarina Diyas-Eleni Daniilidou 6/2 6/2

Karolina Pliskova-Aleksandra Krunic 6/2 6/2

Ying-Ying Duan-Ana Vrljic 6/3 6/2

Tadeja Majeric-Akgul Amanmuradova 4/6 6/2 6/0

Cagla Bujukakcay-Kimiko Date-Krumm 5/3-nál Date Krumm feladta

Donna Vekic-Yung-Jan Chan 3/6 6/4 6/1

Katryna Pliskova-Babos Tímea 7/6(6) 3/6 6/4

Danka Kovinic-An-Sophie Mestach 6/4 6/2

Patricia Mayr-Achletnier-Eri Hozumi 6/4 2/6 6/3

Lyudmyla Kichenoka-Ayumi Morita 6/4 6/2

Magda Linette-Alize Lim 6/3 6/0

Ling Zhang-Olga Savchuk 6/3 6/2

Shuai Zhang-Saisai Zheng 2/6 6/2 6/2

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com