Róma: Raonic, Dimitrov és Djokovic az elődöntőben

2014. május 16.
by Írókéz

 

A római mesterversenyen ma eldől, kik játszhatnak holnap a döntőbe jutásért. Hárman már biztosították helyüket, a kiadó negyedik helyért a Nadal-Murray rangadót késő este játsszák.

Sok szó esett már különféle fórumokon arról, vajon meddig tart még a Nagy Négyes hegemóniája, mikor előzik meg őket a fiatalok, és vajon kiktől várhatjuk ezt a történelmi tettet. Nagyon sokan a mostani 22-23 éves korosztályban látják a világranglista eljövendő vezetőit, ők azonban rendre adósak maradnak az igazi áttörő eredményekkel. Nos, akik így vélekednek, most újra reménykedhetnek, hiszen az említett korosztályból Milos Raonic és Grigor Dimitrov is bejutott egy 1000-es verseny elődöntőjébe. Szép eredmény, bár Dimitrov ellenfele sérülés miatt feladta a küzdelmet, Raonic pedig nem kiemelt játékost győzött le a negyeddöntőben. Az igazi teszt ezután következik, hiszen Raonicra Djokovic, Dimitrovra pedig Nadal vagy Murray vár holnap.

forrás: www.thestar.com

forrás: www.thestar.com

Milos Raonic a Federert meccslabdáról legyőző Jeremy Chardy ellen lépett pályára. Az egykori junior Grand Slam bajnok francia nem könnyítette meg Éles István kanadai hasonmásának dolgát. Chardy 7/5-tel elcsípte a második szettet, de újabb bravúrra már nem tellett tőle, így az ászkirály ötödik egymás elleni mérkőzésüket is megnyerve lépett tovább a következő fordulóba. A legújabb pletykák szerint a tavaly Kanadában az év sportolójának választott Raonic saját parfümmárka piacra dobását tervezi. A termék neve állítólag Milos For Man lesz…

A nap második találkozóján a top 20 legidősebb és legfiatalabb tagja nézett egymással farkasszemet. Sajnos, a találkozó az első szett után, amelyet Grigor Dimitrov 6/2 arányban megnyert, véget is ért. A 36 éves Tommy Haas jobb vállának fájdalmai miatt feladta a küzdelmet. A bolgár ifjú így szép ajándékkal, élete első Masters-elődöntőjével kedveskedett magának 23. születésnapján,  amely épp a mai napra esett. Baby-Federer egy másik áttörést is elérhet a héten: jó szereplés esetén a jövő héttől akár a top 10 tagja is lehet.

Novak Djokovic küzdelmes mérkőzésen jutott tovább David Ferrer ellen. A nyitó szettben a szerb fiú 5-3-nál már a szettért adogatott, de elbukta a szerváját, végül 6-5-nél sikerült újra brékelnie. Ferrer viszont nagyot küzdött a második szettben, egy brékkel megnyerte a második felvonást. Djokovic, aki most nincs igazán jó formában, a döntő szettben eggyel többször vette el spanyol ellenfele adogatását, és két brékkel 6-3-ra hozta a a harmadik játszmát. A világelsőségre törő szerb játékos, akinek páholyában ismét megjelent Boris Becker, élete 41. ATP 1000-es elődöntőjét játszhatja holnap.

Eredmények:

FT Milos Raonic 656
Jeremy Chardy372
Ret.Tommy Haas2
Grigor Dimitrov 6
FTDavid Ferrer563
Novak Djokovic 746

Kiemelt kép forrása: www.ubitennis.com