Pliskova és Bouchard játssza a döntőt Nürnbergben

A nürnbergi WTA tornán már az elődöntőket rendezték meg, ahol négy különböző nemzetből küzdöttek meg a döntőbe kerülésért.

pliskova

Pliskova döntő játszmás győzelme után ma a tornagyőzelemért küzdhet
Kép forrása: gettyimages.co.uk

Az első elődöntőben a cseh Karolina Pliskova és az ukrán Elina Svitolina csapott össze. AZ előző körben valószínűleg egyik játékos sem lett közönség kedvenc, mivel mind a ketten német játékost ejtettek ki. Előbbi bravúros módon Angelique Kerber-t, győzte le, utóbbi pedig Mona Barthel-t kényszerítette búcsúzásra. a két játékos két nagyon sima szett után végül a döntő játszmára hagyták a döntést. Ekkor már azonban a csehen látszott, hogy jobban fel van pörögve és ez meg is határozta a záró szakaszt. Pliskova a harmadik szettet 6/2-re nyerte meg, amivel bejutott a nürnbergi torna fináléjába.

bouchard

bouchard könnyedén nyerte elődöntős meccsét
Kép forrása: montrealgazette.com

A cseh lány ellenfele tehát ellenfelére várt, aki Karin Knapp vagy Eugenie Bouchard közül kerülhetett ki. Az olasz lány az előző körben egy több mint két és fél órás mérkőzésen búcsúztatta a francia Caroline Garciát, még a kanadai Yaroslava Shvedovát győzte le két rövidítésben. A formákat tekintve egyértelműen Bouchard számított esélyesebbnek, bár a második kiemeltnek nem a salak a kedvenc borítása. Ez azonban ma a kanadai számára nem igazán volt akadály, aki egész mérkőzésen rendkívül stabilan teniszezett. A másfél órás mérkőzésen végül Bouchard 6/3 6/4-re nyert és ő is bekerült a fináléba.

A döntőben tehát Karolina Pliskova és Eugenie Bouchard játszik majd egymás ellen. a cseh lány pályafutása második, még a kanadai élete első WTA tornagyőzelméért küzd meg a mai napon Nürnbergben.

Az elődöntők eredményei:

Karolina Pliskova-Elina Svitolina 2/6 6/1 6/2

Eugenie Bouchard-Karin Knapp 6/4 6/3

Kiemelt kép forrása: wtatennis.de