Sharapova a sírból jött vissza, Bouchard lemosta Kerber-t

2014. június 1.
by Airon

A hetedik napon a hölgyek már a negyeddöntőbe jutásért küzdöttek, ahol ismét két Garnd Slam bajnok között egy óriási csatát láthattunk.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Sharapova óriási küzdelem árán jutott a negyeddöntőbe
Kép forrása: rolandgarros.com

Akkor lássuk is melyik volt ez a mérkőzés. Maria Sharapova eddig könnyű úton járt, azonban most Samantha Stosur ellen jöhetett az első igazi erőpróba. Az első szettet ráadásul az ausztrál elég gyorsan be is rántotta 6/3-ra, így az orosz nehéz helyzetbe került. A második szettben egy darabig úgy tűnt, hogy a korábbi US Open bajnok gyorsan le akarja rendezni, de a végén megtorpant. 4-4-re állt a két játékos, ahol Sharapova előbb megnyerte a kritikus adogatójátékát, majd könnyedén kiegyenlített. Innentől pedig már semmi nem állíthatta meg a két évvel ezelőtti Roland Garros győztest. Stosur mind e mellett teljesen összezuhant és 6/0-ra elvesztette az mindent eldöntő játszmát. A világranglista nyolcadik gyakorlatilag a sírból jött vissza és várhatja a negyeddöntős folytatást.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Bouchard játékára nem volt ellenszere Kerbernek
Kép forrása: rolandgarros.com

A kanadai Eugenie Bouchard a mai napon egészen nagy meglepetést okozott a német Angleique Kerber ellen. Sokan szoros összecsapásra számítottak, azonban e helyett a fiatal tehetség salakba döngölte ellenfelét. A világranglista nyolcadik a mai napon egyszerűen képtelen volt válaszolni a kanadai rendkívül dinamikus játékára. Bouchard rengetegszer szorította le a pályáról riválisát és még a parádés nyerőkkel sem maradt adós. A francia közönség több alakalommal láthatott tőle futtából való elütéseket, amit talán még maga a 20 éves lány sem hitt el. A mérkőzésen az idei Australian Open elődöntősnek a hálónál mutatott játékát lehetett kiemelni, ahol nem bukott pontot. Az eredmény végül elképesztően simán alakult, 6/1 6/2 lett a vége.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Muguruza tovább szárnyalt és már a nyolc között van
Kép forrása: rolandgarros.com

A negyedik fordulóban még két mérkőzést rendeztek meg. Carla Suarez Navarro a mai napon abszolút esélyesként lépett pályára Alja Tomljanovic ellen és nem is okozott csalódást szurkolóinak. A spanyol játékosnak mindösszesen 73 perc volt szükséges 6/3 6/3-as győzelméhez. A következő fordulóban Bouchard lesz az ellenfele. A másik találkozón a nem kiemeltek csatája folyt Garbine Muguruza és Pauline Parmentier között. Az összecsapás végén a francia közönségnek volt oka szomorkodni mivel, a Serenát kiejtő spanyol igen könnyedén bedarálta a hazai játékosukat. A mérkőzés vége 6/4 6/2 lett, a torna meglepetésembere pedig Sharapova ellen készülhet.

Holnap ismét a negyedik forduló következik, ezúttal az alsó ágon. A négy mérkőzés közül talán Jelena Jankovic és Sara Errani mérkőzése emelkedik ki, azonban a Svetlana Kuznetsova-Lucie Safarova összecsapás sem ígérkezik rossz meccsnek.

A negyedik forduló eredményei:

Garbine Muguruza-Pauline Parmentier 6/4 6/2

Maria Sharapova-Samantha Stosur 3/6 6/4 6/0

Carla Suarez Navarro-Alja Tomljanovic 6/3 6/3

Euenie Bouchard-Angelique Kerber 6/1 6/2

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com