Interjú Stollár Fannyval, a jövő nagy reménységével

2014. augusztus 8.
by cort

A két nappal ezelőtt U16-os Európa-bajnokságot nyert lányok egyikével, Stollár Fannyval az utanpotlassport.hu készített interjút.

Egyéniben, párosban, és most már csapatban is Európa-bajnok lett Stollár Fanny

Egyéniben, párosban, és most már csapatban is Európa-bajnok lett Stollár Fanny

Alakulóban az új arany generáció? A hét hazai sportszenzációja: Stollár Fanny, Gálfi Dalma és Udvardy Panna hazai közönség előtt megnyerte a teniszező lányok U16-os csapat Európa-bajnokságát. Ráadásul Fanny korábban egyesben és – Dalmával az oldalán – párosban is diadalmaskodott a korosztályos Eb-n (ez a duplázás legutóbb Temesvári Andreának sikerült 1982-ben). Az év nagy részében külföldön készülő tinédzserrel két verseny és két edzés között beszélgettünk.

Mihályi Petra •– A három érem közül melyik csillog a legszebben?

– Az, amit egyesben szereztem. Csapatban könnyebb volt, ott együtt szerepelünk, adott esetben egymásra tudunk támaszkodni. Más helyzet az, ha egyedül kell ott állni. Akkor csak magában bízhat az ember.

– Győzelmet vártatok magatoktól?

– Igen: az volt a célunk, hogy Európa-bajnokok legyünk. Örültünk, hogy Budapesten, hazai közönség előtt játszhattunk, bár emiatt több nyomás is nehezedett ránk. Ugyanakkor csodálatos érzés volt a közönség szurkolását tapasztalni.

– Az edzéseken mennyire tudjátok húzni, hajtani egymást a többiekkel?

– Én nem itthon készülök, hanem Amszterdamban tréningezek. A menedzserem segítségével kerültem Hollandiába. Mivel mindig is jobban éreztem magam külföldön, sokáig keresgéltünk, hogy megtaláljuk az ideális megoldást, s végül is ő akadt rá a hollandiai lehetőségre, amit vétek lett volna nem kihasználni. Jóformán csak vizsgázni járok haza.

– Hogyan fér meg az iskola az élsporttal, ráadásul úgy, hogy nem is itthon laksz?

– Nehezen. A Kovács Pál Gimnázium magántanulójaként csak a vizsgák előtt nagyjából egy héttel tudok elkezdeni készülni. Három év múlva érettségizem, és még fogalmam sincs, hogy utána merre tovább. Egyelőre nem is gondolkodtam ezen.

– Vasárnap már irány Nandzsing, az ifjúsági olimpia. Az Európa-bajnoki címek fényében ott mi a célod?

– Nincs konkrét tervem.Sok játékos indul, most még azzal sem foglalkozom igazán, hogy kik lesznek az ellenfeleim, inkább csak magamra, a saját formámra összpontosítok. Ezzel együtt azt gondolom, a dobogó nem elérhetetlen.

– Az utánpótlás korosztályban több kiemelkedő magyar eredmény is született az utóbbi időben, de felnőttként igazán nagy versenyző szinte senkiből se vált. Ti valódi klasszisok lesztek?

– Még nagyon fiatalok vagyunk, minden azon múlik, mi történik a jövőben. Sok minden a most következő években dől. Az biztos, hogy ha megelégszünk ennyivel, mint amit már elértünk, akkor mi is örök ígéretek maradunk.

– Kik a példaképeid idehaza és a nemzetközi porondon?

– Itthon Temesvári Andrea áll hozzám a legközelebb. Rengeteget segít nekünk, most, az Európa-bajnokságon is igazi főszurkolónk volt. A nagy nemzetközi sztárok közül Serena Williams a kedvencem. Szeretem a játékstílusát, de szimpatikus az is, ahogyan képes önmaga hibáztatásra és az ellenfél dicséretére is.

Forrás: www.utanpotlassport.hu

A hozzászólások le vannak zárva.