Ivanovic és Radwanska is búcsúzott Wuhanban

Hullanak a kiemeltek a Wuhanban zajló 2,4 millió dollár összdíjazású WTA Premier 5 tornán.

Így örült Garcia a Radwanska felett aratott győzelemnek Forrás: twitter.com/tennistv

Így örült Garcia a Radwanska felett aratott győzelemnek
Forrás: twitter.com/tennistv

Óriási meglepetésekkel vette kezdetét a Dongfeng Motor Wuhan Open. A hétfő nap talán legnagyobb szenzációja az ötödik helyen kiemelt Agnieszka Radwanska második fordulós búcsúja. A lengyel hölgy a francia Caroline Garcia ellen lépett pályára, és többször is közelebb állt a győzelemhez, mint fiatalabb vetélytársa. Radwanska 6-3 4-3-ra is vezetett, a döntő szettben 4-2-es vezetésre tett szert, majd pedig 6-5-nél a mérkőzésért adogathatott, ám a mai napon rendkívül agresszívan játszó Garcia 66 nyerőt ütve 3-6 7-6 7-6 arányban nyerte a mérkőzést.

Az első fordulóban búcsúzott a múlt héten Tokióban tornagyőzelmet arató Ana Ivanovic. A szerb szépség a mindig veszélyes Anastasia Pavlychenkovával nézett farkasszemet, és végül 7-5 6-5-ös Pavlyuchenkova vezetésnél feladta a mérkőzést. A különböző közösségi oldalakon megoszlottak a vélemények Ivanovic visszalépését illetően. Van aki úgy gondolta a fair play megkívánta, hogy Ivanovic lejátssza az utolsó négy labdamenetet, mások védelmükbe vették a szerb játékost, miszerint így is többet volt a pályán, mint amennyit kellett volna.

Szintén az első fordulóban búcsúzott néhány további kiemelt is. A tizenkettedik helyen rangsorolt Dominika Cibulkovának az amerikai Madison Keys volt a végállomás, igaz a szlovák hölgy 6-4 3-6-os állásnál sérülés miatt feladta a mérkőzést. A US Openen Babos Tímeát kiejtő Lucie Safarova nevét is hiába keressük a második fordulóban, neki a német Sabine Lisicki volt túl nagy falat. A tavaly Wimbledonban döntőt játszó szőke hölgy 7-5 2-6 6-3-as győzelmet aratott, és a következő fordulóban az ukrán Elina Svitolina ellen lép pályára.

A hozzászólások le vannak zárva.