Ferrer máris búcsúzott Tokióban

2014. szeptember 29.
by andF

Alig vették kezdetét az ázsiai szezon párhuzamosan zajló ATP 500-as tornái Pekingben és Tokióban, máris van egy nagynevű búcsúzó: a Tokióban második kiemeltként induló David Ferrer honfitársától, Marcel Granollerstől kapott ki. Pályára lépett a US Open győztes Marin Cilic is Pekingben, akinek nem okozott gondot a hazai szabad kártyás játékos legyőzése.

Marcel Granollersnek eddigi öt találkozójuk során még egyszer sem sikerült legyőznie honfitársát, David Ferrert. A Tokióban zajló ATP 500-as torna első fordulójában sem állt jól az esélytelenebbik spanyol szénája, miután Ferrer 6-4-re megnyerte az első játszmát. A másodikban azonban már Granollersnek ment jobban a játék, dupla breakelőnyéből pedig egyet meg is tartott, így kiegyenlített a szetteket tekintve. Granollers lendülete nem hagyott alább a döntő játszmában sem, és 5-4-nél ha nehezen is, de ki tudta szerválni a mérkőzést – 4-6, 6-4, 6-4.

A US Open idei bajnoka jól kezdte a pekingi tornát Forrás: atpworldtour.com

A US Open idei bajnoka jól kezdte a pekingi tornát
Forrás: atpworldtour.com

Az év végi világbajnoki szereplésre eséllyel pályázó 16 játékosból 15-en pályára lépnek a heti versenyeken. Kiesésével Ferrer nehéz helyzetbe kerülhet, ha idén is ott szeretne lenni Londonban.

A torna első kiemeltje, Stanislas Wawrinka holnap lép majd pályára a japán Ito ellen.

Pekingben a negyedik kiemeltként szereplő friss US Open bajnok, Marin Cilic mérkőzése indította a főtábla küzdelmeit. A világranglistán ismét top10-es horvát számára nem jelentett gondot a szabad kártyás Bai legyőzése. Első adogatásai mögött 76%-ban pontot nyerve és ellenfele mind a négy breaklehetőségét hárítva 6-3, 6-4-el jutott a következő fordulóba.

Holnap lép majd pályára Novak Djokovic és Rafael Nadal is. A világelső ellenfele a Rosolt verő Pospisil lesz, míg a spanyol érdekes mérkőzés elé néz Richard Gasquet ellen.

ATP 500, Peking, első forduló:

Cilic – Bai – 6-3, 6-4

Troicki – Youzhny – 6-3, 6-4

Pospisil – Rosol – 6-4, 6-3

Sousa – Gabashvili – 1-6, 7-6, 6-4

ATP 500, Tokió, első forduló:

Johnson – Moriya – 7-6, 6-2

Anderson – Thiem – 7-6, 6-4

Müller – Delbonis – 6-3, 6-4

Granollers – Ferrer – 4-6, 6-4, 6-4

Golubev – Herbert – 6-4, 6-4

Sock – Dolgopolov – 6-4, 6-1

A kiemelt kép forrása: getty images

A hozzászólások le vannak zárva.