Djokovic megvédte a címét Párizsban

A bomba is hatástalanítható, erre jó példa a párizsi döntő. Novak Djokovic a fináléban magabiztosan legyőzte a bombaszervákat ütő Milos Raonic játékát és lett Párizs bajnoka.

Tegnap Milos Raonic pályafutása első ATP 1000-es döntőjére készülhetett, miután legyőzte Tomas Berdych-et három játszmában. A kanadai egy izgalmakkal teli héten volt túl, miután pénteken Ferrer kiesésével kiharcolta a londoni vb részvételt. Az igazi küzdelem azonban csak most jött számára, a feladat Novak Djokovic legyőzése volt. A szerb egész héten kiválóan teniszezett, Nishikori-t is meggyőzően verte meg az elődöntőben.

djokovic14

Djokovic kihasználta Raonic idegességét az első játszmában
Kép forrása: sg.sports.yahoo.com

Raonic rettentően feszülten kezdte a döntőt. Sok könnyű labda vagy outra ment, más esetben a hálóban kötött ki, amivel Djokovic nagyon gyorsan el tudott lépni 3-0-ra. A kanadai csak ezután tudott valamennyire megnyugodni, azonban mégse tudott visszakapaszkodni a játszmába. A szerb a fontos pillanatokban sokkal erősebb tudott maradni fejben és Raonic ismét sok könnyű pontot ajándékozott ellenfelének. A világelső 6/2-re nyerte az első szettet.

djokovic15

A szerb magabiztosan nyert, de Raonic se lehet csalódott
Kép forrása: gettyimages.com

A második játszmában a címvédő hasonlóan jól kezdett. Ismét rögtön elvette Raonic szerváját és nagyon úgy tűnt, hogy véglegesen eldőlhet a meccs. A break előny megszerzésétől kezdve pedig Djokovic tenyereseivel egyre nagyobb nyomást helyezett riválisára, amiből néhány nyerővel magabiztos előnyt harcolt ki magának. A szerb 5-3-nál adogathatott először a mérkőzést, és a meccslabdát egy rendkívül pontos tenyeressel használta ki, amivel 2013 után ismét diadalmaskodni tudott Párizsban.

Novak Djokovic ezzel idei negyedik ATP 1000-es tornagyőzelmét szerezte meg, ráadásul továbbra is őrzi világelsőséget. A szerbet idén utoljára majd Londonban láthatjuk a világbajnokságon, ahol Párizshoz hasonlóan a címvédés lesz az elsődleges feladata.

A döntő eredménye:

Novak Djokovic(1)-Milos Raonic(7) 6/2 6/3

Kiemelt kép forrása: eurospot.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.