Jiri Vesely első tornagyőzelmét szerezte meg Aucklandben

A 21 éves cseh tehetség a francia Mannarino-t győzte le az új-zélandi döntőben.

Adrian Mannarino gyakorlatilag kihasználta azt a szerencsés lehetőséget, hogy a mezőny legjobbjai nem voltak toppon a héten. A francia első meccsén Bautista-Agut ellen játszott, de a spanyol az elveszített első szett után hamar feladta a mérkőzést. A nyolc között Alejandro Fallát, utána Lucas Pouille-t győzte le. Veselynek már nem volt ilyen könnyű dolga. Alapból a selejtezőn keresztül jutott fel a főtáblára, ahol a második fordulóban a második kiemelt Gulbist küldte haza három szettben. Ezután Donald Youngot könnyendén verte meg, majd az amerikait az esélyesnek kikiáltott Kevin Anderson követte a 4 között. A két balkezes teniszező így jutott el a döntőig.

A francia számára kezdődött jobban a mérkőzés, breakkel és 2/0-ás vezetéssel nyitott, de ekkor érkezett meg a meccsbe Vesely, aki ezután már csak egy játékot veszített. Mannarinonak a következő szettben sem termett sok babér. A cseh két fogadó játékot is bezsebelve ígéretesnek ígérkező karrierjének első tornagyőzelmének örvendhetett 68 perc után.

Végeredmény: Vesely – Mannarino 6/3 6/2

A mérkőzés után Vesely ezt nyilatkozta: “Csodálatos érzés ott lenni a tornagyőztesek között, ez nem egy olyan dolog, amit bárki elérhet, szóval hálás vagyok emiatt. Nagyon jó kezdés ez így (a számomra). Most már látom, hogy képes vagyok játszani a legjobbakkal és úgy gondolom, hogy ha valami, akkor ez nagyon fontos dolog a jövőmmel kapcsolatban.”

Győzelmével Vesely lett a hatodik tornagyőztes az ATP World  Touron, aki már 1990 után született.

A kiemelt kép forrása: www.smh.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.