Jöhetnek a negyeddöntők Madridban-1.rész

2015. május 8.
by Airon

Tegnap a legjobb nyolc közé jutásért küzdöttek a férfiak Madridban. Lássuk a  felső ág történéseit.

Isner vetett véget Kyrgios menetelésének kép forrása: theaustralian.com.au

Isner vetett véget Kyrgios menetelésének
kép forrása: theaustralian.com.au

A felső ágon búcsúzott a szerdai nap legnagyobb szenzációját szolgáltató Nick Kyrgios, akit az amerikai John Isner ejtett ki. AZ amerikai remekül kezdte a mérkőzést, a lehető legjobb pillanatban 4-3-nál elnyerte az ausztrál szerváját, majd a második játszma végén úgy tűnt két szettben be is fejezheti. Kyrgios azonban innen még fel tudott állni, kiegyenlített, viszont a döntő szett számára való legfontosabb játékában megtört. John Isner eddigi legjobb eredményét érte már Madridban.

A francia Jo-Wilfried Tsonga úgy tűnik még nem talált vissza sérülése után a lehető legjobb formájába, mivel a cseh Tomas Berdych viszonylag könnyedén elintézte. Az első játszma még szorosan volt, majd a cseh teljes mértékben felőrölte ellenfelét, így a nagy szervák csatájára lehet számítani majd Isner ellen.

Nadal könnyen nyert Kép forrása: dailymail.co.uk

Nadal könnyen nyert
Kép forrása: dailymail.co.uk

Rafael Nadal talán az elmúlt hetekben most játszott a legjobban, mivel olasz játékossal az elmúlt hetekben többször is meggyűlt a baja. Simone Bolleli azonban Fabio Fogninivel ellentétben nem tudta két vállra fektetni a salakkirályt, sőt Nadal könnyedén átszaladt rajta. Mind a két játszma egyaránt 37 percig tartott, ahol Nadal remek adogatójátékainak köszönhetően 6/2 6/2-vel jutott a negyeddöntőbe.

Dimitrov nyerte a nap slágermeccsét Kép forrása: article.wn.com

Dimitrov nyerte a nap slágermeccsét
Kép forrása: article.wn.com

A játéknap egyik legizgalmasabbnak tűnő mérkőzését tegnap délután rendezték meg, ahol Grigor Dimitrov és Stan Wawrinka csapott össze. A bolgár Tiebreakban nyerte az első játszmát, azonban a második szettben hamar Wawrinka tudott újítani, és egy breaknek köszönhetően 82 perc játék után a döntő szettre készülhetett a madridi publikum. Dimitrovnak a döntő játszmában három break labdát is hárítania kellett, ennek ellenére 4-3-nál mégis ő csinálta meg a mérkőzést eldöntő breaket, majd lezárta a mérkőzést, Nadal ellen játszik a nyolc között.

A nyolcaddöntő eredményei:

John Isner-Nick Kyrgios 6/3 6/7(7) 6/4

Tomas Berdych-Jo-Wilfried Tsonga 7/5 6/2

Rafael Nadal-Simone Bolelli 6/2 6/2

Grigor Dimitrov-Stan Wawrinka 7/6(5) 3/6 6/3

Kiemelt kép forrása: newsdaily.com

A hozzászólások le vannak zárva.