Wawrinka legyőzte Nadalt Rómában!

Tegnap már a negyeddöntőnél jártak az urak a Foro Italicón, ahol mindenki elkönyvelte, hogy másfél év után újra összecsap Federer és Nadal a következő fordulóban. Az álmokat végül a svájci honfitársa “tette tönkre”, váratlanul.

Meg kellett küzdenie Ferrernek a győzelemért forrás: ph.sports.yahoo.com

Meg kellett küzdenie Ferrernek a győzelemért
forrás: ph.sports.yahoo.com

Ám még mielőtt terítékre kerülne a tegnapi játéknap utolsó meccse, beszámolunk az azt megelőző találkozókról is. Az első negyeddöntőt David Ferrer (7.)  “a druszájával”, David Goffinnel játszotta. A belga játék nélkül került be a legjobb 8 közé, miután nyolcaddöntős ellenfele, a friss madridi bajnok Andy Murray (3.) fáradtságra hivatkozva visszalépett a versenytől. Az első szettet könnyedén a spanyol nyerte, annak köszönhetően, hogy Goffin hozzá képest később pörgött fel. Ez már a második játszmában meglátszódott, hiszen a belga 5/2-re meglépett, innen pedig meg az is elég volt, hogy dupla-break-előnyét megfelezze. A döntőszett is hasonlóan zajlott, csak a szereposztás cserélődött fel, és Ferrer rutinból befejezte a meccset.

Federer simán jutott tovább forrás: www.thesportreview.com

Federer simán jutott tovább
forrás: www.thesportreview.com

Aztán jöhetett Roger Federer (2.) Tomas Berdych (6.) ellen. A legelső mozzanatok egy szoros meccset prognosztizáltak, de a végére minden úgy alakult, ahogyan az Berdychnek szokott a legjobbak ellen. A cseh számára viszont még jól is kezdődött a mérkőzés. Az első szett közepén sikerült elvennie a svájci adogatását, de következett is a break-csere. Federer ezután megfordította a játszmát. A folytatásban már abszolút ő irányított és hasonló, 6/3-as arányban, de sokkal simábban behúzta a szettet, s így a meccset is.

Ezúttal sem volt könnyű dolga Djokovicnak, de még mindig menetel forrás: in.celebrity.yahoo.com

Ezúttal sem volt könnyű dolga Djokovicnak, de még mindig menetel!
forrás: in.celebrity.yahoo.com

Novak Djokovicnak (1.) még mindig becsúszik egy meccsre egy vesztes szett. Bár, ezt Kei Nishikori (5.) ellen még vállalhatónak is lehet nevezni. Azáltal, hogy az első három játékot megnyerte a szerb, megalapozta az első szett kimenetelét. Nishikori azonban a második játszma közepén, váratlanul elvette ellenfele szerváját, úgy, hogy az azt megelőző játékokban az adogatók domináltak. A japánnak sikerült is kiharcolnia a döntőjátszmát, de ott azonban már nem volt ellenfele a világelsőnek. Djokovic csak egy fogadó játékot bukott el az utolsó játékrészben.

Nagyon nehéz helyzetbe került Nadal, akár a 9. helyre is visszacsúszhat a ranglistán! forrás: o.canada.com

Nagyon nehéz helyzetbe került Nadal, akár a 9. helyre is visszacsúszhat a ranglistán!
forrás: o.canada.com

A napot tehát két, mostanság önmaguk árnyékaként szereplő teniszező, Stan Wawrinka (8.) és Rafael Nadal (4.) zárta. A legtöbben természetesen a mallorcai sikerére tippeltek, hiszen az ő játéka javulni kezdett az elmúlt napokban. A sport azonban ettől szép, hogy az előzetes latolgatások akár semmibe is mehetnek. Most is ez történt. Wawrinka talán pont az esélytelenség nyugalmában játszhatott ilyen jól, így pedig le is

Wawrinka régi fényében tündökölt forrás: twitter.com

Wawrinka régi fényében tündökölt
forrás: twitter.com

vezethette a magánéleti gondjaiból folyó frusztráltságot. Magas színvonalról kezdődött a mérkőzés. Wawrinka keze úgy sült el, ahogyan legszebb napjaiban. A kemény ütések hárítása pedig pont Nadalnak fekszik igazán. A breakek csak úgy repkedtek, a játék menete aztán kiegyezett a rövidítésben. Nadal nagyon jól kezdett, sikerült 6-2-re elhúznia, de óriási meglepetésre a svájci mind a 4 játszmalabdát hárította, sőt, át is vette a kezdeményezést és 9-7-re megnyerte a tie-breaket. A majdnem 80 perces szett után sokat dörzsölték a tenyerüket, hogy itt egy bődületes mérkőzés alakult ki. A publikumnak ezzel kapcsolatban azonban csalódnia kellett. Nadalnak azon mehetett el a meccs, amin sokak szerint a legnagyobb hátráltatója, a hitén. A spanyol nem tudott kellőképpen összpontosítani a folytatásban, Wawrinkát viszont vitte tovább az első szett extázisa. A svájci kétszer is mattolta a többszörös római bajnok szerváját.

Eredmények:

Djokovic (1.) – Nishikori (5.) 6/3 3/6 6/1

Ferrer (7.) – Goffin 6/2 4/6 6/3

Wawrinka (8.) – Nadal (4.) 7/6(7) 6/2

Federer (2.) – Berdych (6.) 6/3 6/3

Az elődöntőben Djokovic-Ferrer és Federer-Wawrinka meccseket rendeznek. A világelső már pályán is van e sorok írása közben és 6/4-re nyerte az első szettet.

A kiemelt kép forrása: www.smh.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.