WTA: Venus nagy hete Wuhanban

2015. október 4.
by cort

A hét elején még Serena bejelentésével volt tele a média, a hét végére viszont már az idősebbik Williams lányról szóltak a hírek. 

A volt világelső Venus közel öt év után tudott ismét Premier 5 tornán diadalmaskodni, és az utóbbi hetekben mutatott játéka alapján nem kizárt, hogy bár Serena idén már nem lép pályára, mégis lesz Williams lány az év végi WTA Finals-on.

Venus-nak ehhez a hátralévő hetekben még szorgosan kell gyűjtenie a pontokat (a héten éppen Pekingben, ahol a szerb Ana Ivanovic ellen kezd), de mindenesetre óriási lépést tett a Wuhanban zajló Dongfeng Motor Wuhan Open döntőjében, ahol a spanyol Gabrine Muguruza ellen lépett pályára. A mérkőzés a vártnak megfelelő nagy csatát hozott egészen az első játszma derekáig, amikor a spanyol játékos bokája megsérült, és onnantól már nem volt kérdés a végső győztes kiléte. Bár Muguruza az ápolást követően még folytatta a mérkőzést, de a zsinórban elvesztett öt játék után, 6-3 3-0-ás Venus vezetésnél feladta a finálét. Venus ezzel pályafutása 47. tornagyőzelmét aratta, és egyre közelebb került a top tízhez.

A hozzászólások le vannak zárva.