Stan „the man” behangolta a hamisan szóló gitárját

Egy hangszer olyan, ha türelmesen behangolod szépen fog szólni. Egy svájci fiatalember türelmesen bánt gitárjával és ennek meg lett az eredménye.

Stan Wawrinka számára igencsak nehezen kezdődött a beilleszkedés a tokiói környezetbe. Az első mérkőzésén a japán Tatsuma Ito már egyből megizzasztotta, azonban a torna során kezdett egyre magabiztosabbá válni. A döntőben a francia Benoit Paire várt rá, aki nem kiemeltként elindulva, idei második tornagyőzelméért hajtott.

A döntő után Paire sem volt csalódott Kép forrása: tennistv.com

A döntő után Paire sem volt csalódott
Kép forrása: tennistv.com

Benoit Paire azonban hiába játszott remek formában az egész héten, eltakarítva jobbnál jobb játékosokat az útjából,  önbizalma nem párosult tornagyőzelemmel. Wawrinka sokkal támadóbban kezdte a mérkőzést, hamar eljött az első break. Ekkor még a francia azonnal vissza tudott kapaszkodni, azonban számos egyszerűbb hibája gyorsan szetthátrányba lökte őt. A második játszmában egy viszonylag színvonalas küzdelmet láthatott a közönség, aminek a lezárásánál egy lényegesen koncentráltabb Wawrinka feltette a pontot arra a bizonyos I-re. 1 óra 6 perc játék után egy Benoit Paire kettős hiba vetett véget a döntőnek.

Minden kezdet nehéz, azonban aki tesz érte, hogy ne ez ne maradjon így, elnyeri méltó jutalmát. Nos, Stan Wawrinkának a jussa egy tokiói tornagyőzelem lett, amivel idén negyedik egyéni trófeáját gyűjtötte be.

A döntő végeredménye:

Stan Wawrinka(1)-Benoit Paire 6/2 6/4

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.