Ki emelkedik a magasba?

2016. február 7.
by Airon

Az ATP World Tour versenysorozatának három e heti helyszínén már a döntők kezdődnek hamarosan. Lássuk az elődöntő történéseit.

Montpellier

Vajon Mathieu 2007 után ismét tornát nyer? Kép forrása: france3-regions.francetvinfo.fr

Vajon Mathieu 2007 után ismét tornát nyer?
Kép forrása: france3-regions.francetvinfo.fr

Papírforma vagy közel 9 év után egy tornagyőzelem szemtanúi lehet a francia közönség? Nos, Richard Gasquet döntőbe jutása valamilyen szinten borítékolható volt, hiszen aktuális ellenfeleinél erősebb játékosnak számított. Gulbist, Baghdatist, majd a tegnapi elődöntőben a német Dustin Brownt győzte le. Amire azonban senki nem számíthatott, hogy a honfitársak közül Paul-Henri Mathieuvel találja majd magát szemben. A 34 éves játékos legnagyobb skalpja a második fordulóban Benoit Paire legyőzése volt, a legjobb 4 között pedig két szoros szettben diadalmaskodott a német Alexander Zverev ellen.

Szófia

Troicki nehéz helyzetből került döntőbe Kép forrása: tennisnow.com

Troicki nehéz helyzetből került döntőbe
Kép forrása: tennisnow.com

Valaki idén már egészen biztosan megszerzi második tornagyőzelmét. A győzelem megszerzése Viktor Troicki számára bizonyult nehezebb feladatnak. A szerb játékos szett és break hátrányban teniszezett Martin Klizan ellen, azonban mégis fordítani tudott. A másik elődöntő már nem hozott ekkora harcot. Roberto Bautista Agut miután az első szettet megnyerte rövidítésben Gilles Müller ellen, a luxemburgi a második játszmában már nem tudott sok ellenállást tanúsítani. Az első kiemelt a break után már könnyedén  menetelt saját adogatásai megnyerésével a döntőbe.

Quito

2016-ban címvédés lesz Qutioban? Kép forrása: sportinglife.com

2016-ban címvédés lesz Qutioban?
Kép forrása: sportinglife.com

Vajon 2015 után ismét Victor Estrella Burgos nyer az ecuadori városban? A dominikai teniszező ráadásul frissen érkezhet a döntőre, mivel az elődöntőben könnyedén legyőzte a spanyol Albert Ramost 7/6 6/2 arányban. A másik elődöntő már küzdelmesebbnek bizonyult, ahol a brzail Thomaz Belluccinak szetthátrányból kellett fordítania. Paolo Lorenzi hiába nyerte meg az első szettet, a folytatásban csak öt játékot tudott fogni. A torna harmadik kiemeltje a 2015-ös genevai torna után szerezhet újabb tornagyőzelmet, ami neki már pályafutása ötödik ilyen fajta sikere lenne.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.