WTA: Káosz és kivégzés

Elképesztő héten vannak túl a női teniszezők. Legalábbis ami Gstaadot és Bukarestet illeti.

Gstaad

Jankovic versenye hamar véget ért Gstaadban Kép forrása: themalaymailonline.com

Jankovic versenye hamar véget ért Gstaadban
Kép forrása: themalaymailonline.com

Kezdjük Gstaadal, ahol egy gyakorlatilag eső miatt megrendezhetetlen tornát vittek le az első fordulótól három nap alatt. Ilyen az a forgatókönyv, amit egy adott torna rendezői nem igazán szeretnek, de hát mit lehet kezdeni, ha elképesztő erejű eső mossa végig a pályákat. Az alsó ágon a magasabban rangsorolt kiemeltek szépen hullottak, ehhez az időjáráshoz Jelena Jankovic és Caroline Garcia sem tudott megfelelően alkalmazkodni, meglepetés vereségeket követően már az első fordulóban búcsúztak. Itt így alakult ki a két svájci, Golubic és Masarova csatája. Az alsó ágon a káosz nem tudott újabb nagy neveket levadászni, Bacsinszky Tímea és Kiki Bertens került az elődöntőbe.

Golubic nyerte a gstaadi tornát Kép forrása: wtatennis.com

Golubic nyerte a gstaadi tornát
Kép forrása: wtatennis.com

Az tehár már biztossá vált, hogy lesz hazai döntős Gstaadban, csak az volt a kérdés, hány. Bacsinszky hiába küzdött, Bertens két játszmában legyőzte, a döntőben a svájci házi elődöntőből győztesként távozó Golubic várt rá. A fináléban Bertens volt esélyesebb, azonban a hazai közönség mindennél magasabb fokú biztatása néha elég tud lenni, Viktorija Golubic pályafutása első WTA tornagyőzelmét aratta Gstaadban.

Bukarest

Halep nem adott sok esélyt Sevastovának a döntőben Kép forrása: sofascore.com

Halep nem adott sok esélyt Sevastovának a döntőben
Kép forrása: sofascore.com

A román fővárosban végig kellemes idő uralkodott és sok teniszrajongó arra várt, hogy összejön-e a Halep-Errani találkozó a fináléban. Az első kiemelt Halepet az amerikai Vania King igen csak megizzasztotta az elődöntőben, a hazai teniszező nem állt messze a kieséstől, de végül kiharcolta a döntőt. Az álomdöntőnek viszont hamar búcsút inthettünk, hiszen a később döntőbe jutó Anastasia Sevastova 7/6 6/3-al elbúcsúztatta Sara Erranit.

Joggal gondolhattuk, hogy Simona Halep nem fog vereséget szenvedni a döntőben, hiszen ráadásul hazai közönség előtt teniszezhetett. A finálé azonban a lehető legmegköhentőbb forgatókönyv szerint zajlott. A román teniszezőnő ugyanis kíméletlen vereséget mért ellenfelére, játékveszteség nélkül 48 perc játék leforgása alatt. Sevastova ebben a döntőben mindösszesen 22 pontot tudott megnyerni. A tenisz történelem második 6/0 6/0-ja született egy torna fináléjában, hiszen Steffi Graf az 1998-as Roland Garros fináléjában Natasha Zverevát verte ilyen arányban.

A hozzászólások le vannak zárva.