US Open 2016: Megvan a döntő párosítása a hölgyeknél

Karolina Pliskova – Angelique Kerber döntőt rendeznek az idei US Openen. 

Az idei torna előtt két kérdés foglalkoztatta a női teniszt kedvelő közönséget. Ki nyeri az idei viadalt, illetve ki lesz a világelső a tornát követően. Nos, az egyikre már megkaptuk a választ, a másiktól pedig már csak egy mérkőzésnyire vagyunk.

A US Opent megelőzően négy hölgynek is lehetősége volt a ranglista elsőséghez, de Garbine Muguruza és Agnieszka Radwanska első helyéhez olyan meglepetéseknek kellett volna születnie, amire nem sok esély volt. A ma hajnali elődöntőket megelőzően egyszerű volt a képlet: amennyiben Serena Williams nem jut a szombati fináléba, úgy Steffi Graf után második német hölgyként Angelique Kerber nevével kezdődik a női teniszezők világranglistája.

Hihetetlen? Forrás: twitter.com/sitennis

Hihetetlen?
Forrás: twitter.com/sitennis

A nap első összecsapásán a tizedik helyen kiemelt Karolina Pliskova, és a – mint később kiderült – sérüléssel bajlódó világelső Serena Williams lépett a pályára. A mérkőzés nem a hazai közönség szájíze szerint kezdődött, a cseh teniszező rendkívül bátran teniszezett, kétszer is elvette az amerikai adogatását, miközben ő maga komolyabb megerőltetés nélkül hozta a saját szervajátékait. A második felvonásban már kiegyenlített lett a játék, a szemlátomást fáradtnak tűnő Williams tartotta a lépést az élete teniszét játszó Pliskovával, de a játszma végi rövidítésben ismét a cseh volt a jobb, és jutott pályafutása első Grand Slam döntőjébe, míg Serenának hétfőtől át kell adnia az első helyet Angelique Kerbernek.

Annak a Kerbernek, aki már a világelsőség tudatában harcolta ki a döntőt a volt világelső Caroline Wozniacki ellen. A német hölgy hamar magához ragadta a kezdeményezést, és villámgyorsan 4-0-ás előnyre tett szert, és bár Wozniacki még szépíteni tudott, a szettet 6-4 arányban Kerber nyerte. A második felvonás is hasonló forgatókönyv szerint alakult. Az 5-1-es Kerber vezetés után a dán játékos már csak szépíteni tudott. Sikerével Kerber az Australian Open és Wimbledon után idei harmadik Grand Slam döntőjébe jutott, és már biztos résztvevője az év végi WTA Finals-nak is.

Kép forrása: twitter.com/usopen

A hozzászólások le vannak zárva.