Ausopen 2017: Williams, Pliskova, Konta – kialakult a legjobb 16

Kialakult a legjobb tizenhat mezőnye az Australian Open női versenyében.

A tegnap továbbjutó nyolc hölgy mellé ma ismét nyolcan csatlakoztak a legjobb tizenhat mezőnyéhez. Láthattuk hogy búcsúzik egy korábbi finalista, hogy jut tovább a még utolsó versenyben lévő hazai játékos, és a nap zárásaként láthattunk egy rendkívül látványos és változatos mérkőzést. De lássuk sorban az eseményeket.

Konta eddig bámulatosan teniszezik Forrás: twitter.com/wta

Konta eddig bámulatosan teniszezik
Forrás: twitter.com/wta

Nem sikerül megismételnie 2014-es bravúrját Dominica Cibulkovának. A szlovák hölgy a tizenhat közé jutásért Ekaterina Makarova ellen lépett pályára, és bár három játszmás mérkőzésre kényszerítette orosz riválisát, a játék képe alapján egy percig sem volt kérdéses a továbbjutó személye. Makarova a következő körben a brit Johanna Kontával találkozik, aki nagyszerű játékkal küldte haza a volt világelső Caroline Wozniackit. Az első három forduló után bátran ki lehet jelenteni, hogy Konta nem statisztának érkezett az idei Australian Openre.
A nap legszínvonalasabb összecsapását Karolina Pliskova és Jelena Ostapenko játszották. Az ötödik helyen kiemelt cseh hölgy tükörsimán jutott a harmadik fordulóba, de a fiatal lett igencsak meglepte. Az első játszmában fej-fej mellett haladtak a hölgyek, de a legfontosabb pillanatban Ostapenko breakelni tudott, és hozta a szettet. A második felvonásban Pliskova felszívta magát, leütötte a pályárol lett ellenfelét, és minden úgy nézett ki, hogy innen már sima a győzelem. A döntő szett aztán igazi horror forgatokönyv szerint alakult. Ostapenko dupla breakkel 5-2 után kétszer is a győzelemért adogathatott, de hiába a nagy előny, szinte esélye sem volt a győzelemre. Pliskova egyenlített, és utána már csak az volt a kérdés, hogy mikor sikerült elvennie Ostapenko adogatását, és nyerni a meccset.

Serena lazán menetel Forrás: twitter.com/wta

Serena lazán menetel
Forrás: twitter.com/wta

A nap további mérkőzésein simán jutott a következő fordulóba Serena Williams, míg a nap meglepetése is egy amerikai játékos nevéhez fűződik, a selejtezőből feljutó Jennifer Brady két szettben győzött a 14. helyen kiemelt Elena Vesnina ellen.

Eredmények:

Ka. Pliskova (cseh) – J. Ostapenko (lett) 4-6 6-0 10-8
D. Gavrilova (ausztrál) – T. Bacsinszky (svájci, 12.) 6-3 5-7 6-4
J. Brady (amerikai, Q.) – E. Vesnina (orosz, 14.) 7-6 6-2
M. Lucic-Baroni (horvát) – M. Sakkari (görög) 3-6 6-2 6-3
E. Makarova (orosz, 30.) – D. Cibulkova (szlovák, 6.) 6-2 6-7 6-3
J. Konta (brit, 9.) – C. Wozniacki (dán, 17.) 6-3 6-1
B. Strycova (cseh, 16.) – C. Garcia (francia, 21.) 6-2 7-5
S. Williams (amerikai, 2.) – N. Gibbs (amerikai) 6-1 6-3

A hozzászólások le vannak zárva.