ATP 500 – Washington: Del Potro – Nishikori összecsapás lesz a 16 között!

Keddről szerdára virradó éjszaka néhány kiemelt versenyző is pályára lépett az USA fővárosában. 5 ilyen teniszezőből csak egy esett ki a 32 között.

A  játéknapot kissé megnehezítette az eső, de a programot sikerült teljes egészében lebonyolítania a szervezőknek. Pályán volt például az 1. kiemelt, Dominic Thiem is, aki a svájci Henri Laaksonent győzte le két 6/3-as szettben. A fiatal osztrák még vár a következő ellenfelére, aki vagy a dél-afrikai Kevin Anderson, vagy a tunéziai Malek Jaziri lesz. Nem járt sikerrel viszont a Mischa Zverev (12.), a német teniszező az argentin Guido Pellától, szett-előnyből. Ennek az eredménynek a címvédő Gael Monfils (6.) örülhet a legjobban, mert ezzel könnyebb útja lehet majd a negyeddöntőig, ahol akár pont Thiemmel mérkőzhet meg.

Két másik korábbi bajnok is elkezdte a tornát a játéknap folyamán. A háromszoros győztes, Juan Martin Del Potro (13.) ellenfele a szlovák Lukas Lacko volt. Az argentin óriás az első szettben dupla-break-előnyt harcolt ki, ám vetélytársát szinte azonnal visszaengedte a játszmába, amit aztán mégis megnyert, mielőtt kialakult volna egy tie-break. A második szettben “Tandil tornya” már nem pazarolta el a lehetőségeit, újonnan is kétszer vette el Lacko szerváját, tetemes előnyét pedig ezúttal meg is tudta tartani, így továbbra is csak egy veresége van pályafutása során a Citi Openen. A nyolcaddöntőben nem akármilyen ellenfele lesz, a 2015-ös győztes Kei Nishikori (2.). A japán teniszező viszont nagyon nehezen győzte le első meccsén az amerikai Donald Youngot. Mérkőzése döntőszett-tie-breakben ért véget és egy alkalommal egy pontra volt a kieséstől is. A játéknap 5. kiemelt résztvevője az amerikai Jack Sock (8.) volt, aki a román Marius Copilt győzte le két rövidítéses játszmában.

A rangsorolt játékosok eredményei

kép forrása: atpworldtour.com

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.