US Open 2017: Az amerikai hölgyek bevették New Yorkot

Négy amerikai jutott a legjobb négy közé a hölgyek versenyében, ma (pontosabban holnap hajnalban) pedig arra is választ kapunk, hogy melyik kettővel találkozunk a szombati fináléban.

Sloane Stephens – Venus Williams

A rutin és a fiatalság összecsapásának ígérkezik Venus Williams és Sloane Stephens összecsapása. A fiatal amerikai a 2013-as Australian Open elődöntője után jutott ismét Grand Slam torna elődöntőjébe, teljesítményének értékét külön növeli, hogy Stephens közel 10 hónapos kihagyás után vágott neki az amerikai keménypályás szezonnak, ahol szenzációsan teniszezik. Toronto és Cincinnati után New Yorkban is sikerült neki az elődöntőbe jutás, és az eddig látottak alapján jó esélye van, hogy a 2015-ös Roland Garros után másodszor is legyőzze Venus-t. Williams alighanem kezdeményezőbben fog pályára lépni, míg Stephens inkább stabilabban, a kínálkozó alkalomra várva igyekszik befejezni a labdamenetet.

Coco Vandeweghe – Madison Keys

Két – teniszstílusát tekintve – igazi bombázó jutott a torna másik elődöntőjébe. Mindkét hölgy második alkalommal játszhat egy Grand Slam torna elődöntőjében, Vandeweghe idén, Keys még 2015-ben jutott a legjobb négy közé az Australian Openen. A továbbjutó kilétét szinte lehetetlen megjósolni, de az sokat sejtet, hogy a két hölgy az előző hetekben, hasonló borításon már kétszer összefutott egymással, akkor mindkét alkalommal (Stanforban kettő, Cincinnatiben pedig három szettben) Keys hagyta el győztesen a pályát. “Amennyiben hagyom, hogy ő irányítson, esélyem sem lesz.” – nyilatkozta Vandeweghe, akinek ha jönnek az adogatásai, akár két szettben is legyőzheti fiatalabb honfitársát.

A hozzászólások le vannak zárva.