AusOpen 2018: Új sztár születőben

Hyeon Chung tovább rebesgette szárnyait, ezúttal Djokovic gratulációját fogadhatta. A dél-koreai játékos három szoros szettben búcsúztatta a szerbet. 

Chung meggyőző játékkal búcsúztatta Djokovicot
Kép forrása: metro.co.uk

A Rod Laver Aréna esti programjában Novak Djokovic első igazi erőpróbája következett. Hyeon Chung remek formában volt, a negyedik kiemelt Alexander Zverev legyőzésével érkezett erre a mérkőzésre. Chung kiválóan kezdte a mérkőzést és úgy tűnt hála a 4-0-ás startnak, bármennyire is küzd Djokovic elég lehet az előny. 5-4-nél Chung meg is kapta a lehetőséget a szettelőny megszerzésére, azonban 1-2 hiba elég volt, hogy a szerb kiegyenlítsen. Sokakat ez rögtön megtör, Chung önbizalmát ez mégsem szegte. A rövidítésben újra, agresszívan mozgatta ellenfelét, ha kicsit nehezebben is, de mégis megnyerte a szettet. A második játszma hasonló volt az elsőhöz. Chung hamar fórba került, majd kisebb megingásának köszönhetően Djokovic visszajött. Chung ezek után hozva adogatásait, Djokovicot kétszer kényszerítette a 2-0-tól való menekülés elől. Nos, az elsőt még igen, viszont a másodikat már nem oldotta meg a hatszoros bajnok. A szettlabdánál Chung káprázatos védekezése végén Djokovic hibázott. A harmadik felvonás breaekek tűzével kezdődött, ami 3-2-nél véget ért. Ezek után a fogadójáték nem teljesedett már ki még jobban, a Tiebreak volt az utolsó mentsvára az egykori világelsőnek. Chung azonban rendkívül erős volt mentálisan, ahhoz hogy a végletekig küzdő Djokovicot legyőzze. 4-3-nál egy káprázatos elütés, majd a mérkőzéslabdánál gyorsaságával Djokovic ismét nem tudott mit kezdeni.

Sandgren tündérmeséje Thiem ellen folytatódott tovább
Kép forrása: indianexpress.com

Chung tehát megérdemelten győzte le Djokovicot, egyértelműen látszik fejlődése, komoly potenciál van a játékában. A dél-koreai játékos a következő körben meglepetésre nem Dominic Thiemmel játszik. Az osztrák teniszező hiába hárított a negyedik játszmában mérkőzéslabdát az amerikai Tennys Sandgren ellen, az amerikai játékos megnyerte az ötödik szettet 6/3-ra. Az alsó ágon tehát már biztos, hogy Chung vagy Sandgren pályafutása első Grand Slam elődöntőjét játssza majd.

Kiemelt kép forrása: indianexpress.com

A hozzászólások le vannak zárva.