Miami 2018: A tökéletes amerikai hétvége

Amikor elkezdődött erre még talán a legelvakultabb fanatikusok sem gondolhattak. Öt darab hazai győztes 2 nap alatt. Lássuk a 2018-as miami történések históriáját sorjában. 

Stephens újra jó időben találta meg a legjobb formáját
Kép forrása: bleachererrport.com

Szombaton kezdődött minden, amikor is egy győzelemmel Sloane Stephens szolgálta ki a nagyérdeműt. A jelek nem éppen arra utaltak, hogy a 2017-es US Open bajnok viszonylag hamar tornát fog nyerni Flushing Meadows után, hiszen pocsékul kezdte az idei szezont. Az Australian Open egyértelmű csalódás volt az amerikai tenisz mellett az ő számára is, és azóta sem tudott jobb eredményt felmutatni. Ezen a héten viszont minden a lehető legkedvezőbben alakult számára, hiszen olyan játékosokat győzött le, akik kezdik megtalálni a formájukat. Monica Niculescu ellen a győzelem kapujában feladás után jutott tovább, hogy aztán Grand Slam bajnokok gratulációját fogadhassa. Garbine Muguruza és Angelique Kerber sem tudott tőle szettet elrabolni, majd 3 játék elvesztése után Victoria Azarenka is csupán ennyit tudott elragadni a következő két szettben Stephenstől. A fináléban a hazai közönség támogatását maximálisan élvező Stephenst már nem lehetett megállítani, Jelena Ostapenko ellen két szettben megszerezte pályafutása első nagyobb WTA Premier tornagyőzelmét.

A női párosok küzdelmében Vandeweghe hazai sikere után jöhetett az amerikai ünnep
Kép forrása: wtatennis.com

A párosok küzdelmében ugyan nem négy, mégis három amerikai győztest avattak. Előbb a Bryan testvérek villantottak meg valamit, hiszen az utóbbi időben már könnyebben sebezhetőnek bizonyultak. A fináléban legyőzték a nem kis meglepetésre a döntőig menetelő orosz Karen Kachanov/Andrey Rublev duót. A női párosban pedig az idén nem igazán eredményes Coco Vandeweghe sikerének tapsolhatott a floridai publikum, aki az ausztrál Asleigh Barty oldalán tudott rangos tornán diadalmaskodni.

A Bryan testvérek ötödször diadalmaskodtak Miamiban
Kép forrása: tennis.life

Isnernek negyedjére már sikerült 1000-es tornát nyerni
Kép forrása: breakingnewslatest.com

Végül pedig beszéljünk arról, hogy jutott el John Isner egy 1000-es tornagyőzelmig. Az elmúlt jó pár évben a hórihorgas amerikainak számos próbálkozása volt, hogy valami nagyobb sikert érjen el, de ott volt a majdnem. Három döntő, azonban nem sok babér termett a lelkesen próbálkozó amerikainak. Először 2012-ben Federer, 2013-ban Nadal, majd utoljára Párizsban járt Ő és az ősz és, vele együtt egy Andy Murratől elszenvedett vereség. Ezek a játékosok kirobbanó formájukban verték Isnert és ebben a döntőben is szetthátrányból kellett fordítani. Alexander Zverev még nem bukott ATP 1000-es döntőt, azonban Isner egész heti teljesítménye alapján ez benne volt a pakliban. El kell ismerni, nem mindennapi teljesítmény, hogy a Marin Cilic, Hyeon Chung, Juan Martin Del Potro, Alexander Zverev négyes ellen csupán egy szettet veszített. Kijárt ez a siker az amerikainak aki évek óta az elit tagja és ismét TOP 10-es játékos lett, jelenleg a 9.helyen.

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.