EGÉSZEN HIHETETLEN! Fucsovics Márton megnyerte a genfi tornát!

Erre egy teniszező mindig emlékszik, sosem felejti el. Fucsovics Márton káprázatos teljesítménnyel megnyerte a genfi tornát.  

Fucsovics Márton megpróbálta felrakni egész hetes kiváló teljesítménye után a pontot az I-re és legyőzni pályafutása első ATP döntőjében a német Peter Gojowczykot. A feladat nem ígérkezett egyszerűnek, hiszen Gojowczyk ezen a tornán 1-2 skalpot tudhatott magáénak, és remek formában volt.

Fucsovics jogosan fogadhatta Gojowczyk gratulációját
Kép forrása: index.hu

Marci élete első ATP tornadöntőjét viszont egészen félelmetes magabiztossággal kezdte és az eredményjelző úgy mutatott 4-0-át, hogy a magyar játékos 12 perc alatt mindösszesen 6 pontot bukott el. Sőt ebből lehetett volna 5-0 is, hiszen megvoltak a lehetőségek, ekkor kezdett német ellenfele némileg magához térni. Fucsovicsot ez nem zökkentette ki, továbbra is ő irányított, amiből Gojowcyzk viszonylag sokat rontott. Az első szettben Marcinak nem lehetett az adogatójátékai közlébe férkőzni, 4-1 után 1-1 pontot veszítve hozta adogatásait. A második játszmában a német valamivel stabilabban tudott már teniszezni, azonban 2-2 után ismét Fucsovics pillanatai következtek. A nyíregyházi játékos előbb 40-30-ról fordított meg egy Gojowczyk adogatást, majd 4-2-nél a német ismét túlütötte a labdát, így Fucsovics a tornagyőzelemért adogathatott. Lehetett volna itt 0-30, Marci azonban egy parádés mentés után tudott nyerőt ütni. Ez megnyugtatta, majd a játék további részében agresszívan irányított, végül egy ásszal befejezte, amit elkezdett.

Fucsovics Márton belépett azok táborába, akik ATP tornagyőzelemmel rendelkeznek. Ezen a héten, ha csak végig nézzük a listát, akiket megvert, egészen elképesztő. Az első ilyen fajta sikerig Albert Ramos-Vinolast, Francis Tiafoet, Stan Wawrinkát, Steve Johnsont, végül a döntőben Peter Gojowczykot kellett legyőznie. Ez jó előjel lehet a Roland Garrost megelőzően, hétfőtől pedig életében először TOP 50-esként a 45. helyen fogja magát találni. Nincsenek szavak, le a kalappal Fucsovics Márton előtt.

Kiemelt kép forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.