Davis-kupa: Hatalmas csata, magyar hősökkel

2018. szeptember 17.
by cort

Aki kiment a Lurdy házhoz, biztosan nem bánta meg, hiszen megtapasztalhatta milyen egy Davis-kupa összecsapás hangulata.

Azt már egy hónapja tudtuk, hogy a hétvégi Csehország elleni Davis-kupa összecsapásnak a sorozat megreformálásának “köszönhetően” nincs tétje, és néhány hete már azt is tudtuk, hogy hazánk első számú teniszezője, Fucsovics Márton sem lép pályára magyar színekben. Ilyen előjelekkel sokan – köztük én is – úgy gondoltam, hogy a magyar teniszkedvelő közönség érdektelenül áll majd a hétvégi eseményhez.

Ezzel szemben olyan hangulat volt a Lurdy háznál, amit csak a Davis-kupán tapasztalhat az ember. Igaz, ehhez kellett egy pimaszul fiatal magyar csapat, akik olyan szívvel küzdöttek, ami minden kilátogató szimpátiáját elnyerte.

Az első napon Piros Zsombor 1-2-ről 4 óra 23 perc alatt fordított a top százas Jiri Vesely ellen, Valkusz Máté pedig sokáig méltó ellenfele volt a szebb napokat is megélt Lukas Rosolnak. A két magyar nagyot küzdött, Zsombor pedig néha a padlóról felállva múlta felül Vesely-t.

A szombati páros összecsapáson ismét a magyar szív diadalmaskodott. Borsos Gábor és Nagy Péter 2-0-ás hátrányból fordította meg a meccset, és így 2-1-es előnnyel várhattuk a harmadik napot.

A tegnapi zárónapon Valkusz Máté kezdett Vesely ellen, és a fiatal magyar a 7-6-ra megnyert első szett után a második felvonásban is gyorsan breakelőnybe került, de a folytatásban a cseh játékos hihetetlen teniszt mutatott be, és közel három óra alatt 6-7 6-3 6-2 6-4 arányban győzedelmeskedett.

A mindent eldöntő ötödik összecsapásban az első nap hőse, Piros Zsombor, és Lukas Rosol találkozott. A korábban (2012-ben) Nadalt is legyőző rutinos cseh brutálisan teniszezett, de még így is tudta tartani vele a lépést a magyar fiú, azonban aznap kevesen találtak volna fogást Rosolon. A cseh 6-4 7-6 6-3 arányban győzött az utolsó mérkőzésen, így a végén tehát a csehet örülhettek. A Davis-kupa megreformálása miatt egyelőre még nem tudni, hogy jövőre mi vár a magyar válogatottra, annyi azonban már biztos, hogy nem kiemeltként várhatják majd fiaink a sorsolást.

Szép volt fiúk!

Kép forrása: facebook.com/huntennis

A hozzászólások le vannak zárva.