Párizsi ráncfelvarrás

2018. október 7.
by cort
Régóta esedékes modernizálási munkálatok zajlanak a salakos Grand Slam torna, a Roland Garros pályáin.

 
A 2018-as torna férfi döntője még be sem fejeződött Rafael Nadal és Dominic Thiem között, máris elkezdődtek a munkálatok előkészületei. A 350 millió eurós rekonstrukció során a centerpálya, az 1928-ban épített Court Philippe Chatrier mintegy 90 százalékát elbontják. Öt daru dolgozik a felújításon, a salakra egy speciális védőréteg kerül közben.
A négyből három lelátót átalakítanak, 15 000 műanyag széket cserélnek kényelmesebb, szélesebb, fából készült ülőalkalmatosságra.
A Francia Tenisz Szövetség irodáit és televíziós közvetítő állásokat is érint az átépítés, melynek befejezését a jövő év áprilisára tervezik, hogy a május 26-án induló tornára már készen álljon a helyszín a teniszvilág krémjének fogadására.
 
Az esernyőszerű, behúzható tető azonban csak 2020-ra készül el, így Rafael Nadal -aki köztudottan ellenzi a pálya befedését- jövőre még bizonyosan szabad ég alatt szállhat harcba 12. bajnoki címéért.
A centerpálya 2021-ben nyeri majd el végső formáját, amikor helyére kerül a LED-es világítás is, így már Párizsban sem lesz akadálya esti mérkőzések rendezésének.
Hiányérzetet talán az fog okozni némelyeknek, hogy eltűnik a stadiont borító borostyán, mely az épület különleges báját adta.
 
A legizgalmasabb újdonság a Le Court Simonne-Mathieu, az 5000 néző befogadására alkalmas, félig a földbe süllyesztett új pálya. A játéktér a teniszkomplexum szomszédságában található Jardin des Serres d’Auteuil botanikuskert oldalában épül, üvegházak veszik körül, így a világ egyik legérdekesebb, sajátos hangulatú teniszstadionját vehetik birtokukba 2019-ben a versenyzők és a szurkolók.
 
A kép forrása: http://nouveaurolandgarros.com

A hozzászólások le vannak zárva.