Alexander Zverev szettveszteség nélkül elődöntős Shanghaiban!

Alexander Zverev  Kyle Edmund ellen sem igazán izzadt meg. A német játékos két sima szettben bánt el brit ellenfelével. 

Alexander Zverev egészen stabilan teniszezett ezen a héten, azonban előzetesen Edmund ellen már nem mehetett biztosra. A brit is remek formában játszott Shanghaiban, Zverevhez hasonlóan ő is szettveszteség nélkül libbent a legjobb 8 közé. A statisztika Zverev győzelme felé mutatott, hiszen ugyan az első csörte Edmund visszalépésével zárult, azonban a másik két mérkőzést is az ifjú német nyerte meg tavaly Pekingben, valamint idén Rómában.

Edmund remekül játszott a héten, de itt ma nem volt sansza
Kép forrása: thetimes.co.uk

Ez a mérkőzés is Zverev szája íze szerint kezdődött, rögtön breakkel nyitott, jelezve vetélytársának, ide ő ma a győzelemért jött. Ahogy teltek sorjában a német adogatójátékai, látszódott, hogy Edmund nem lehet képes a játszmán belül visszakapaszkodni, hiszen esélytelen volt kiharcolni break lehetőséget. Az első játszma meggyőző módon a németé lett és a második szett kulcspillanata talán a hárított break labda volt 1-0-ás hátránynál. Edmund valamivel lendületesebben jött ki a folytatásra, azonban ez visszatörte őt. Zverev volt az, aki kihasználta ismételten 2-2-nél az előtte álló sanszot és ahogy egész mérkőzésen, az utolsó pár adogatását is magabiztosan hozta. Zverev 6/4 6/4 arányban, 1 óra 12 perc játékot követően vetett véget Edmund bravúros menetelésének. Nem rossz eredmény a negyeddöntő a brit teniszezőtől, főleg azt nézve, hogy a Zverev elleni vereség előtt nem igazán tudták megszorítani, azonban a német nála egyértelműen jobb volt.

Alexander Zverev egyelőre nem tudja kiből kell az elődöntőre készülnie. Ez a küzdelem jelenleg zajlik Kevin Anderson és Novak Djokovic között!

Kiemelt kép forrása: blog.snobet.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.