Djokovic – Anderson: A Laver Cup után ismét

A második kiemelt szerbnek még nem sikerült legyőznie a következő ellenfelét, most meg lesz rá a lehetősége.

Az elsőként továbbjutó Alexander Zverev hátradőlve várhatta, hogy a Novak Djokovic-csal, vagy Kevin Andersonnal meccselhet a shanghai masters torna fináléjáért. Természetesen Djokovic számított a meccs esélyesének, szeptemberben a Laver Cupon a dél-afrikainak először sikerült megvernie a volt világelsőt, ma is erre készült.

Az első szettben minden a várható forgatókönyv szerint alakult, a nagy szerváló Anderson mint legtöbbször, most is magabiztos volt az adogatásai mögött, így Djokovic hiába a világ egyik legjobb fogadó játékosa, eljutottak a rövidítésig, úgy hogy 6-5-ös Anderson vezetésnél még szettlabdája is volt a világranglista 8. helyén álló játékosnak, de ellenfele hozta a játékot. A tiebreak viszont nagyon egyoldalú játékot hozott, a szerb adogatásai mögött pontot se veszített, Anderson azonban háromszor is, így 7-1-gyel nyerte az első játszmát a volt világelső játékos.

A második felvonásban a szerb gyorsan nyerte az adogatójátékát, ez viszont nem sikerült Anderson-nak, és néhány perc után már 0-2 volt az állás az ő szempontjából. A folytatásban már több fogadóelőny nem volt a mérkőzésen, és 6-3-mal Djokovic behúzta a szettet, és a meccset is 7-6(7-1) 6-3 arányban.

Djoker az elődöntőben azzal az Alexander Zverevvel játszik, akivel eddig kétszer találkozott (először még 2015-ben egy bemutatón, amit talán annyira nem kell komoly eredményként elkönyvelni, és a német nyert két szettben), és 2017-ben a római ATP 1000 torna döntőjében a remekül teniszező Zverevtől (6-4 6-3), igaz ez salakos borításon történt.

A holnapi mérkőzésen a szerb számít majd esélyesnek, de a 21 éves németet nem szabad félvállról vennie az biztos. Magyar idő szerint a mérkőzés kezdete a kora reggeli órákban lesz.

 

 

 

A kép forrása: tennisworldusa.org

 

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.