Wimbledon leszámolt a maratoni mérkőzésekkel

2018. október 20.
by cort

Wimbledonban felhagytak a tradícióval, és 2019-től a döntő szettben tie-break dönt a győztes kimeneteléről. A Grand Slam tornák közül eddig csak a US Openen volt erre lehetőség, de a britek azért még csavartak egyet a szabályokon.

Wimbledonban a megszokott szabályoktól eltérően a döntő szettben nem 6-6 után, hanem 12-12-es állásnál jön a rövidítés, ezzel pedig megadják az esélyt a játékosoknak, hogy egy “hatodik” szettben eldöntsék a meccset, amennyiben ez nem sikerül, akkor jöhet a mindent eldöntő tie-break.
A most bejelentett változtatás már évek óta beszédtéma volt Wimbledonban, idén a finalista Kevin Anderson volt a maratoni mérkőzések legnagyobb vesztese. A dél-afrikai játékos előbb döntő szett 13-11-gyel búcsúztatta a svájci Roger Federert, majd pedig John Isnerrel végezték ki egymást egy maratoni mérkőzésen, aminek következtében a dél-afrikai kevesebb – mondhatni semmi – eséllyel lépett pályára a Novak Djokovic ellen fináléban. (A döntő szett 26-24-es győzelem egyébként a szerbnek sem kedvezett, aki így két nap alatt volt kénytelen lejátszania a Rafael Nadal elleni mérkőzését, aminek következtében egy nappal kevesebbet pihenhetett Andersonnál.)

A módosítás elsősorban a férfi mérkőzések miatt került bevezetésre, de ugyanez a szabály lesz alkalmazva mind a női egyes, valamint a páros, és junior küzdelmeken is.

Kép forrása: wikipedia

A hozzászólások le vannak zárva.